Importanta îngrijirii corecte a dinților în stomatologie

implant dentarDintii sunt extrem de importanti pentru fiecare persoana, sanatatea si frumusetea acestora trebuind sa reprezinte un adevarat scop.
Dintii ingrijiti asigura o alimentatie corecta, pronuntarea clara a cuvintelor, un zambet frumos si ne scapa de vizitele dese la clinica de stomotologie. Zambetul este o semnatura a fiecaruia dintre noi pe care ar fi pacat sa o pierdem.

Ingrijirea corecta a dintilor te poate scapa de multe probleme si cel mai important, poate asigura prezenta acestora pentru mai mult timp. Problemele precum gingivita si paradontoza afecteaza din pacate din ce in ce mai multe persoane tinere. In cele ce urmeaza vei afla cateva sfaturi utile pentru protejarea sanatatii dintilor.

Ingrijirea completa si medicul stomatolog

Ingrijirea completa a dintilor si vizita la clinica de stomatologie sunt esentiale pentru sanatatea dintilor tai. Ingrijirea include nu doar spalatul pe dinti, ci si folosirea atei dentare si apei de gura, precum si schimbarea unor aspecte din stilul de viata.
Dupa fiecare masa bacteriile actioneaza asupra zaharului si substantelor ce ajung pe suprafata dintilor. Bacteriile se transforma apoi in acizi care distrug smaltul si duc la aparitia de gauri numite si carii. Cariile pot ajunge sa afecteze nervul, pe care sa il infecteze sau sa il omoare. In acest caz devine necesar tratamentul pe canal, iar din pacate veti face o vizita la clinica de stomatologie iar dintele este posibil sa fie scos.

Placa dentara si bacteriile pot atrage si gingivita, afectiune care face gingiile rosii, umflate si inflamate. Gingiile sunt responsabile de sustinerea danturii, asa ca degradarea acestora duce la pierderea dintilor. Sangerarea gingiilor este un semnal de alarma pe care nu ar trebui sa il ignori. Programeaza-te imediat la medicul stomatolog daca observi ca sangerarea este prezenta la fiecare periaj.

Pentru a contracara bacteriile, periajul dintilor ar trebui sa se faca de cel putin doua ori pe zi timp de doua minute. Pasta de dinti cu fluor este cea mai recomandata datorita proprietatilor sale de indepartare a bacteriilor si placii dentare. Atunci cand aplici pasta nu este necesar sa folosesti o cantitate foarte mare. Pasta de dinti nu este recomandat sa fie inghititia. In momentul de fata periutele electrice ofera o curatare mult mai buna, avand insa un pret mai mare. Periuta clasica isi face totusi destul de bine treaba.

O clinica stomatologica recomanda intotdeauna folosirea apei de gura ce ajuta la dezinfectarea gurii si indepartarea mai eficienta a bacteriilor; ata dentara ajuta la curatarea spatiilor dintre dinti. Este de ajuns sa folosesti apa de gura si ata dentara o data pe zi, de obicei seara.

Pentru a proteja complet dintii este necesar totodata sa nu fumezi, sa nu bei bauturi acidulate si sa reduci numarul de gustari de pe parcursul zilei. Totodata, cu banii economisiti pe reducerea acestora puteti cumpara o bicicleta copilului dumneavoastra.

De asemenea, este foarte important sa mergi la o clinica stomatologica cel putin o data la sase luni. In cadrul vizitei acesta va putea examina starea dintilor si va putea efectua tratamente preventive. Atunci cand este cazul medicul poate curata profesional dantura. Stomatologul iti poate recomanda si periuta si pasta de dinti potrivite pentru tine.

In concluzie, ingrijirea dintilor nu iti ia mai mult de cateva minute pe zi. Pentru o investitie minimala de timp vei putea sa previi cariile, degradarea si caderea dintilor si te vei putea bucura de un zambet sanatos si frumos.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.