„Identitatea conteaza”, la Colegiul Vranceanu

Misterele orasului, locuri din Bacau ramase in uitare si multe ale informatii referitoare la istoria acestor meleaguri au fost prezentate de scriitorul Eugen Sendrea tinerilor de la Colegiul National „Gheorghe Vranceanu”, cu ocazia manifestarii „Identitatea conteaza”.
A fost o intilnire in cadrul careia istoricul bacauan le-a facut cunostinta elevilor cu lucruri despre care cei mai multi dintre ei nu auzisera. Tunelurile subterane de sub oras, construite in timpul lui Stefan cel Mare, comorile adapostite pe meleagurile Gaiceanei, Horgestiului si-n alte locuri, haiducii care au bintuit pe aici si multe alte teme i-au tinut pe tineri atenti pret de o ora.

Discutiile cu Sendrea au fost prefatate de o istorie in imagini a Bacaului, prezentata de profesorul Lucian Serban, initiatorul intilnirii.

Acesta a oferit, in premiera, o productie autohtona, marca Eugen Lucavetchi, despre cum arata Bacaul in urma cu citeva zeci de ani, si cum au fost demolate cladirile vechi din zona centrala a orasului. Imaginile i-au suprins pe tinerii de la „Vranceanu”.

Intilnirea a fost un bun prilej si pentru lansarea in rindul tinerilor a ultimului volum semnat Eugen Sendrea, „Istoria pe intelesul tuturor”, scoasa de curind de sub teascurile editurii „Vicovia” din Bacau.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.