Idei de activități de weekend în familie, la Bacău

Dacă sunteți în căutarea unui oraș pe care să-l vizitați și să-l descoperiți prin prisma obiectivelor turistice, peisaj și activități, Bacău poate fi o alegere oportună. Metropola moldavă are o istorie de peste 600 de ani.

Bacău este municipiul de reședință al județului cu același nume. Numele vine de la cuvântul slav ”byk”, care înseamnă ”taur”. În prezent, orașul este plin de viață și de locuri frumoase și interesante, care așteaptă să fie explorate.

Mai jos aveți câteva obiective turistice și locuri culturale din Bacău și din împrejurimi, ce merită vizitate într-o zi sau într-un weekend.

Casa Memorială George Bacovia trebuie trecută prima pe listă. În casa din Bacău au trăit părinții poetului, dar și acesta timp de 22 de ani. La una dintre ferestrele casei, poetul a scris una dintre renumitele poezii – ”Note de Primăvară”.

Odată ajunși în Bacău, nu ratați Observatorul Astronomic ”Victor Anestin”. Cu siguranță cei mici vor fi încântați să descopere Universul în care trăim. Puteți observa luna în diferite stadii ale sale, puteți urmări planetele din sistemul nostru solar.

Vivariul Bacău este un alt obiectiv turistic interesant. Este singurul muzeu din România cu animale, pești și păsări vii. Nu este o grădină zoologică, ci mai mult o expoziție ce poate fi admirată alături de cei mici. Exponatele prezentate sunt unice în România, iar un element interesant stă în faptul că acestea sunt crescute și reproduse doar în cadrul Vivariul.

În Bacău veți avea posibilitatea de vizita parcurile și de a vă relaxa în natură. Puteți merge pe lacurile I și II din Bacău, arii protejate aflate în vecinătatea orașului Bacău. Aici puteți observa păsări extrem de rare pe teritoriul Europei. Turiștii se pot bucura de activități precum pescuitul sportiv, ciclism, canotaj sau înot.

Luați la pas străzile orașului Bacău. Opriți-vă la una dintre cafenele din oraș sau la un restaurant cu specific local și trăgeți-vă sufletul. Înainte să porniți iar la drum, puteți să vă încercați norocul pe https://cazinoro.com/. Alegeți unul dintre cazinourile renumite la nivel local și mondial cum este https://cazinoro.com/888-casino/ și bucurați-vă de câteva momente de adrenalină, divertisment și emoția jocului.

Dacă aveți mai multe zile de acordat Bacăului, nu ezitați să mergeți la Târgu Ocna unde puteți vizita salina de pe Drumul Sării. Se poate face sport sau se pot practica diferite alte activități în mina de sare. Puteți chiar face baie în apa sărată a ștrandului.

La 10 kilometri de Bacău se află unul dintre cele mai frumoase castele din România, recunoscut sub numele Castelul Roșu din Hemeiuș. Castelul este situat în Parcul Dendrologic, care este al doilea ca mărime din țară. Din păcate castelul nu poate fi vizitat la interior, acesta fiind în administrația statului. Pe lângă minunatul castel, aici puteți admira și peste 200 de specii de arbori și arbuști. Dacă ați văzut filmul ”Dumbrava Minunată”, acest parc este dumbrava unde se plimbau Lizuca și Patrocle.

Alte obiective turistice și locuri minunate ce pot fi admirate în Bacău și împrejurimi: Cheile și Cascadele Slănicului; Podul de Piatră a lui Ștefan cel Mare; Insula artificială din Bacău; Cascada Buciaș și multe altele.

Bacău are multe zone minunate, doar că trebuie să fie promovate mai intens. Avem o țară frumoasă, cu multe oportunități turistice. Descoperiți locuri noi și minunate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.