Hoţi de lemne, căzuţi în plasa poliţiştilor

Într-o singură noapte  (27/28 mai 2012), poliţiştii din cadrul Secţiei 2 Poliţie Moineşti au prins opt persoane la furat lemne.

Astfel, au fost depistaţi trei bărbaţi de 26, 23 şi 22 de ani, toţi din comuna Poduri, în timp ce transportau cu o căruţă şapte arbori cu lungimea de patru metri fiecare.

Din cercetările efectuate s-a stabilit că arborii au fost tăiaţi dintr-o pădure de pe raza comunei Ardeoani, cauzând un prejudiciu de 463 lei.

Material lemnos, în cantitate de aproximativ 2,4 m.c. a fost ridicat şi predat părţii vătămate.

În cadrul aceleaşi acţiuni au mai fost depistaţi Mihai B., de 19 ani şi C. A., de 17 ani, ambii din comuna Poduri, care transportau şase buşteni cu lungimea de patru metri fiecare.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că cei doi au tăiat arborii de pe raza comunei Ardeoani, dintr-o pădure proprietate privată.

Cantitatea de 2,4 m.c. material lemnos, în valoare de 463 lei,  a fost recuperată şi predată părţii vătămate.

În aceeaşi noapte, în plasa poliţiştilor au căzut Ioan C., de 37 de ani, Gheorghe P., de 30 de ani şi C. D., de 15 ani, toţi din comuna Poduri, care transportau şase arbori cu lungimea de patru metri fiecare.

Din cercetări s-a stabilit că buştenii, în valoare de aproximativ 570 de lei, au fost tăiaţi de pe raza comunei Ardeoani.

Prejudiciul cauzat a fost recuperat în totalitate.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tăiere ilegală şi furt de arbori.

 

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.