Handbal masculin: CSU BUCOVINA SUCEAVA – ŞTIINŢA MD BACĂU 27-26

Ştiinţa Municipal Dedeman Bacău a pierdut la limită şi nemeritat partida de la Suceava, disputată în condiţii improprii, din cauza suprafaţei de joc veşnic umede a sălii LPS din localitate.

După o primă repriză încheiată la egalitate, 12-12, gazdele s-au desprins la 5 goluri la jumătatea reprizei secunde, pe fondul unor greşeli elementare ale adversarilor. Cu toate acestea, băcăuanii au izbutit o revenire spectaculoasă, egalând la 23 în minutul 51, scor la care Rotaru a ratat un 7 metri.

Pe final, cuplul Stark-Ştefan a intervenit la timp şi de calitate pentru gazde, eliminându-l gratuit pe Moskalenko, tolerând atacurile foaaaaarte lungi ale sucevenilor şi neacordând aruncarea de 7 metri ce se impunea la ultima fază a meciului, la intervenţia asupra lui Dospinescu.

În orice caz, a fost evoluţie bună a Ştiinţei, încurajatoare în perspectiva meciului de vineri seara, cu UCM Reşiţa.

În pofida înfrângerii, antrenorul principal al Ştiinţei Municipal Dedeman Bacău a avut cuvinte de apreciere la adresa jucătorilor săi.

“După meci, deşi eram cu gustul amar al înfrângerii, mi-am felicitat jucătorii fiindcă, după cum a văzut toată lumea, echipa a jucat altceva, s-a dăruit, a făcut tot posibilul să câştige şi doar una-două inexactităţi au făcut să pierdem. Momentul psihologic al meciului a fost atunci când am revenit de la 5 goluri, am egalat şi am ratat un 7 metri, dar în niciun caz nu i se poate reproşa ceva lui Ionuţ Rotaru. Dacă ne-am fi desprins atunci la 1-2 goluri, poate că am fi controlat finalul de meci, având un moral mult mai bun. Din păcate, finalul nu ne-a dat nici măcar posibilitatea egalului, fiindcă eu nu cred că la ultima fază nu a existat contact la Dospinescu, m-au sunat mai mulţi colegi şi mi-au spus că se impunea 7 metri. Nu vreau, însă, să comentez arbitrajul, a fost o brigadă EHF, ei au fluierat ce-au văzut. Oricum, ne-am autodepăşit şi toată echipa merită felicitări”, a declarat Gabriel Armanu pentru Bacăul Sportiv.

Antrenorul Ştiinţei a precizat că le-a cerut jucătorilor să rămână la fel de montaţi în vederea meciului programat vineri seara, de la ora 20.30, cu UCM Reşiţa, în Sala sporturilor din Bacău. “Deşi nu am fost de acord, dată fiind ora nepotrivită, am fost nevoiţi să acceptăm decizia televiziunii care va transmite meciul”, a spus tehnicianul băcăuan.

Gabriel Armanu a concluzionat: “Dacă se va mai întâmpla să mai pierdem, mi-aş dori să se întâmple doar după un joc cum a fost cel de la Suceava.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.