Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău la datorie şi în acest week-end


În perioada următoare Gruparea de Jandarmi Mobilă Bacău va acţiona în zona de responsabilitate în scopul creşterii gradului de siguranţă a cetăţenilor, asigurării ordinii şi siguranţei publice.

Organizarea şi desfăşurarea acţiunilor de prevenire şi combatere a fenomenului infracţional pe mijloace de transport în comun, în zone de agrement şi pe trasee turistice precum şi în alte zone de interes operativ, cunoscute cu mari afluenţe de public, derularea unor misiuni specifice în cooperare cu instituţii abilitate ale statului, constatarea unor fapte cu caracter contravenţional şi infracţional au constituit câteva repere de interes din aceasta perioadă.

Jandarmii vor desfăşura acţiuni atât în mediul urban cât şi în mediul rural, fiind vizate zonele aglomerate şi intens circulate din apropierea discotecilor, restaurantelor şi cluburilor de noapte pentru a evita orice situaţie de tulburare a ordinii şi liniştii publice.

Astfel în acest week-end efectivele Grupării de Jandarmi Mobile Bacău vor gestiona o serie de evenimente publice printre care amintim:
– asigurarea măsurilor specifice de ordine şi siguranţă publică pe timpul desfăşurării ceremonialului militar şi religios ocazionat de sărbătorirea „Centenarului Primului Război Mondial” în localitatea Oituz, judeţul Bacău, activitate care va avea loc sâmbătă, 19 august a.c.. La manifestare sunt invitaţi să participe reprezentanţi ai Administraţiei Prezidenţiale, Ministerului Apărării Naţionale, Casei Regale a României, ambasadori şi ataşaţi militari ai Franţei, Bulgariei şi Federaţiei Ruse.
– de asemenea, în data de 19 august a.c., jandarmii vor asigura măsurile specifice de ordine şi siguranţă publică la Turneul de handbal feminin ,,Roman – Vodă Muşat” ediţia a X-a, competiţie care se va desfăşura la Sala Sporturilor din municipiul Roman, judeţul Neamţ.
– asigurarea ordinii publice în localităţile Movileni şi Valea Mărului, judeţul Galaţi pe timpul desfăşurării manifestărilor prilejuite de sărbătorirea hramului localităţilor.
– luni, 21 august, jandarmii vor asigura măsurile specifice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. BOTOŞANI – CONCORDIA CHIAJNA, partidă care se va disputa pe stadionul de fotbal din municipiul Botoşani, începând cu ora 18.30. Accesul spectatorilor în stadion se va face începând cu ora 16.30, iar pentru a evita aglomeraţia în jurul punctelor de intrare în stadion, recomandăm suporterilor să vină din timp, începând cu ora deschiderii porţilor de acces.

Pentru siguranţa cetăţenilor şi în special pentru evitarea neplăcerilor în timpul desfăşurării activităţilor cu participarea unui public numeros, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să nu poarte bunuri de valoare la vedere; să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete). Să acorde o atenţie deosebită copiilor, care se pot rătăci cu uşurinţă în locurile aglomerate; Să adopte un comportament decent, în conformitate cu normele de convieţuire socială;

De asemenea reamintim că organizarea de petreceri cu caracter privat şi utilizarea de aparatură muzicală la intensitate de natură a tulbura liniştea locuitorilor, în corturi, alte amenajări sau în spaţiu neacoperit, situate în perimetrul apropiat locuinţelor constituie contravenţie şi se sancţionează cu amendă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.