Grup infracțional anihilat de DIICOT

Oamenii legii au destructurat un grup infracţional organizat, constituit din 6 persoane. Au fost descoperite şi ridicate 3 kg substanţe, 40 de dispozitive de cântărit, fumat, mărunţit sau confecţionat, diverse sume de bani în lei şi valută, precum şi un pistol cu gaze marca Bruni şi muniţia aferentă.

Grupul era specializat în traficul de droguri de risc şi comercializarea de substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În cursul anului 2012 membrii grupării, sub coordonarea inculpatului Irimia Bogdan Florian, au distribuit pe raza mun. Bacău, în special în incinta unităţilor de învăţământ şi în zonele adiacente, importante cantităţi de substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv şi droguri de risc (cannabis şi haşiş), până în prezent fiind identificaţi un număr de peste 45 de consumatori, marea majoritate elevi.

„Procurorii D.I.I.C.O.T. au dispus reţinerea pe o perioadă de 24 de ore a 5 inculpaţi, pentru săvârşirea infracţiunilor de constituire şi aderare la un grup infracţional organizat, prev. de art. 7 din Legea 39/2003, trafic de droguri de risc, prev. de art. 2 al. 1 din Legea 143/2000 şi efectuarea de operaţiuni cu substanţe susceptibile de a avea efect psihoactiv, prev. de art. 16 al. 1 din Legea 194/2011”, se arată într-un comunicat de presă.

Acţiunea a fost desfăşurată cu suportul tehnic şi informativ al DOS şi DGIPI şi cu sprijinul Brigăzii Mobile de Jandarmi Bacău, IJJ Bacău şi al IPJ Bacău – SIR.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.