Gripa aviară pătrunde şi în judeţul Bacău

Medicii veterinari sunt pregătiţi să intervină în trei comune din judeţul Bacău pentru a eutanasia păsările din toate gospodăriile. Probe provenite de la câteva gospodării din Măgireşti, Agăş şi Palanca, unde au fost descoperite păsări suspecte de a fi infectate cu virusul gripei aviare, au fost trimise la Bucureşti pentru analize.

În comuna Bogdăneşti o familie a cumpărat, în urmă cu câteva zile, 1250 de pui de carne la societatea Pati Prod SRL, din Codlea, pe care i-a vândut, mai apoi, în toată Valea Muntelui.

La Palanca, Riţa Roşu a primit, în urmă cu câteva zile, 50 de păsări vii de la ginerele său, care le cumpărase de la societatea din Codlea unde a fost depistat virusul H5N1.

Aproape opt tone de carne de pasăre au fost confiscate, până acum, de inspectorii Direcţiei Sanitare Veterinare şi Direcţiei de Sănătate Publică de la mai multe magazine alimentare din Bacău, Oneşti şi Târgu Ocna, care şi-au făcut aprovizionarea de la ferme avicole aflate pe lista societăţilor unde virusul gripei aviare a fost confirmat.

Inspectori ai serviciului de sănătate a animalelor din DSV Bacau au plecat la graniţele cu judeţele Covasna şi Harghita, inclusiv cu Laboratorul mobil pentru teste rapide.

Purtătorul de cuvânt al DSV Bacău, Sorin Ivanciu, spune că verificări similare sunt făcute şi în zonele tranzitate de intermediarii de pui vii, pe la Livezi, Oituz şi spre Adjud.

Autor : Elena SOLOMON, Amos News

2 comentarii la „Gripa aviară pătrunde şi în judeţul Bacău

 • miercuri, 17-05-06 la 15:56
  Permalink

  sunt din comanesti aproape de palanca si deci deja ma tem de aceasta boala.cred ca nu o sa maninc carne de pasare pina nu sunt sigura ca am scapat.stiti de ce s-a ajuns aici pt ca ne-am culcat pe o ureche ca de obicei si am zis ca am scapat ,dar iata ca nu.

  Răspunde
 • vineri, 26-05-06 la 7:34
  Permalink

  Sunt din Onesti si ma gandesc cu groaza ca suntem inconjurati din toate partile de „gripa aviara”.Daca se mai insista pe carantina nici nu voi putea iesi din oras pentru examenele ce trebuie sa le sustin la Bacau.Curata prostie! Cat despre gripa nu sunt sigura ca este peste tot gripa s-ar putea sa fie si holera ! La asta s-a gandit cineva? Eu da.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.