Furtunile puternice au avariat și rețelele electrice

Echipele Delgaz Grid acţionează de mai bine de 24 de ore pentru remedierea avariilor cauzate de furtunile puternice din Moldova. Vântul puternic, în rafale, a provocat căderea copacilor peste reţelele aeriene şi ruperea stâlpilor şi conductoarelor electrice. Zeci de echipe Delgaz şi ale contractorilor sunt în teren pentru remedierea avariilor. Cele mai afectate au fost judeţele Botoşani, Bacău, Neamţ şi Suceava.

Furtunile puternice din ultimele 24 de ore au cauzat numeroase avarii ale reţelelor electrice aeriene din judeţele Botoşani, Suceava, Bacău şi Neamţ.

Vântul intens, în rafale, a cauzat ruperea stâlpilor şi a conductoarelor electrice, precum şi deteriorarea de elemente de izolaţie şi susţinere a acestora.

O situaţie deosebită a fost înregistrată în judeţul Botoşani, unde 11 stâlpi ai reţelei de medie tensiune sunt rupţi în zona Dângeni, iar acoperişul unei clădiri a fost proiectat peste un post de transformare în localitatea Iacobeni. Şi în judeţul Bacău sunt trei stâlpi rupţi în zona Poiana Sărată.

Zeci de echipe ale companiei Delgaz Grid şi ale contractorilor intervin în permanenţă de ieri după-amiază, astfel că la această oră s-a reuşit să se remedieze o mare parte a avariilor.

Intervenţiile au loc de multe ori în condiţii de acces în teren foarte dificil, ce face imposibilă folosirea utilajelor pentru înlocuirea stâlpilor rupţi şi transportul materialelor şi echipamentelor necesare pentru lucrările de reparaţii.

În continuare se execută lucrări pentru reluarea alimentării în 22 de localităţi din judeţul Bacău, două din Botoşani, cinci din Neamţ, una din Suceava şi şapte din Vaslui.

Din considerente de siguranţă, recomandăm persoanelor din zonele afectate să nu se apropie de conductoarele căzute la pământ sau de stâlpii prăbuşiţi ori înclinaţi.

Delgaz Grid îi asigură pe toţi clienţii că depune toate eforturile astfel ca alimentarea cu energie electrică să fie reluată în toate zonele cât mai repede posibil.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.