Furt de lemne la Horgeşti şi Buhoci

Un bărbat din comuna Hogeşti şi patru tineri din Buhoci au fost prinşi de poliţişti cu lemne furate.

Astfel, pe 29 februarie, B. Neculai, de 34 ani, din comuna Horgești, a fost depistat de poliţişti având la domiciliu material lemnos pentru care nu poseda documente de proveniență.

Întrucât cel în cauză a refuzat accesul organelor de control în curtea locuinței, în  baza autorizatiei emise de Judecătoria Bacău, polițiștii au efectuat o percheziție la locuința bărbatului,  în prezenta personalului silvic și a martorilor asistenți.

Au fost astfel identificate, măsurate și inventariate cantitățile de 6,636 mc lemn de salcâm, 0,708 mc molid, 2,50 mc cherestea  rășinoase și 0, 35 mc scândură rășinoase, pentru care B. Neculai a declarat că nu deține documente de proveniență.

Față de B. Neculai s-a luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare  de 2000 lei iar materialul lemnos a fost confiscat în vederea valorificării.

Bărbatul este cercetat sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de tăiere ilegală și furt de arbori.

Polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Buhoci i-au depistat la data de 29.02.2012, în jurul orei 05.40, pe V. N., de 17 ani, B. I., de 17 ani, Ionuț A., de 32 de ani și Ionel S., toți din comuna Tamași care transportau cu trei caruțe și un autoturism material lemnos fără documente legale de proveniență și transport.

Față de cele patru persoane, polițiștii au luat măsura sancționării contravenționale cu amendă în valoare de 2000 de lei fiecare, iar materialul lemnos a fost ridicat în vederea confiscării.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.