Fundatia „Gallieri” Bacau va deschide luni 14 iunie o expozitie unicat: „Pictura in sticla fuzionata”

Pentru prima oara in Romania, un grup restrins de artisti va deschide o expozitie de pictura in sticla fuzionata. Expozitia se va vernisa luni 14 iunie 2010, orele 17,  la Complexul Muzeal „Iulian Antonescu” Bacau, si va constitui o noua si remarcabila abordare artistica! Autorii propun o expozitie de arta majora in nobilul material, sticla policroma!

Trecerea de la design la arta fundamentala este un experiment nu doar in materie de sticla, ci si de manifestare artistica. Numarul artistilor care au abordat frontal arta sticlei, punind mesajul inaintea frumosului si esteticului ca principiu, este extrem de redus.

Fundatia „Gallieri” detinatoarea marcii cu aceeasi denumire, a oferit in ultima perioada posibilitatea citorva artisti sa experimenteze zona cea mai sensibila a artelor, fundamentul: arta majora! „Gallieri” a pus la dispozitia artistilor colaboratori un intreg atelier de creatie, materiale specifice, mizind pe calitatea si inovatia creatoare. Dincolo de criza din economie, de cea din arte, un grup de mecena sub marca „Gallieri” deschid un nou drum in arta romaneasca: arta sticlei pusa in slujba unor opere de mare gravitate. Expozitia va fi mai mult decit un experiment, va fi fara doar si poate un cap de pod in cultura locala.

Artistii expozanti sunt:  Duta Razvan Marius, Ovidiu Nicolae Belciug si Gheorghe Parascan, artisti experimentati, cu expozitii atit in tara cit si in strainatate.  Acestia ataca pictura pe sticla in limitele conexiunii cu arta pe pinza, inlocuind banala pensula si culoare de tub, cu sticla policroma, mixtind tehnici cunoscute pe un nou drum expresiv. Bacauanii vor avea de vazut o lume putin cunoscuta. Minuni se intimpla si printre oamenii locului, aceasta expozitie fiind una dintre ele.

Expozitia va fi deschisa zilnic in asteptarea iubitorilor de frumos.

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

One thought on “Fundatia „Gallieri” Bacau va deschide luni 14 iunie o expozitie unicat: „Pictura in sticla fuzionata”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.