Ajuta-l sa mearga la scoala!

Fundatia de Sprijin Comunitar Bacau desfasoara in luna septembrie o campanie publica de donatii in rechizite, haine si bani cu scopul de a oferi copiilor din familii sarace din mediul rural, o sansa sa mearga la scoala in aceasta toamna.

Ziua de 15 septembrie este pentru multi copii un prilej de bucurie: incepe scoala! Imbracati in uniforme noi, patrunsi inca de nostalgia vacantei de vara, copiii nostri pasesc, cu ghiozdanele in spate, pragul claselor care ii asteapta pentru un nou an de studiu.
Exista insa printre noi si familii carora luna septembrie le aduce un gust amar…

Copii care nu vor putea merge la scoala, pentru ca nu au haine, incaltaminte, ghiozdane sau caiete… Pentru acesti copii, scoala este doar un vis, mult prea indepartat… Numai pentru a trimite un copil in clasa intai, o familie trebuie sa dispuna de minim trei milioane de lei… .Multe familii din rural nu au acesti bani.

Din acest motiv Fundatia de Sprijin Comunitar desfasoara in luna septembrie o campanie publica de donatii in rechizite, haine si bani cu scopul de a oferi copiilor din familii sarace din mediul rural, o sansa sa mearga la scoala in aceasta toamna. Campania va cuprinde trei componente: o campanie la sediul unor firme si institutii din Bacau, o campanie stradala si una in licee.

“Credem ca in acest fel vom putea acoperi toate categoriile de populatie care ar putea si ar dori sa intinda o mana de ajutor acelor copii care vor dar nu au posibilitatea de a frecventa cursurile scolare” (Gabriela Achihai – presedinte).

In saptamana 11-15 septembrie campania se va muta in strada. Zilnic, intre orele 15-17, in centrul orasului langa magazinul Luceafarul, voluntari si angajati ai FSC ii vor astepta pe bacauani sa li se alature in aceasta campania de suflet.

Si dumneavoastra ii puteti ajuta: aduceti un pix, un caiet, o haina care nu-i mai vine copilului sau o suma de bani pe care sa le depuneti in urnele special amenajate. In felul acesta dati sansa la un viitor mai bun unui copil sarman din mediul rural!

Puteti solicita detalii suplimentare despre campanie la tel 0234/585658, persoana de contact Ionut Chirita.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.