Festivalul National de Muzică Uşoară Pentru Copii ”AŞCHIUTĂ”, editia a treia – 2009

Palatul Copiilor Bacău împreună cu Inspectoratul Şcolar al Judetetului Bacău, organizează în data de 22 iunie 2009 a treia editie a Festivalului National de Muzică Uşoară Pentru Copii ”AŞCHIUTĂ”. Pe scena festivalului vor participa copii cu vârstele cuprinse între 5 şi 10 ani, din grădinitele şi şcolile, din toată tara.

Festivalul va avea loc incepând cu orele 11:00 în sala Teatrului Municipal “George Bacovia” din Bacău, Gala Laureatilor avand loc începând cu orele orele 17:00 în incinta Arena Mall. Preselectia judeteana a concursului va avea loc in data de 31 mai 2009, în sala de spectacol a Cercului Militar Bacău, incepand cu ora 10:00.

Proiectul festivalului a fost conceput în anul 2007 ca un festival interjudetean de muzică uşoară pentru cei mici, de către prof. Claudiu Filip de la Palatul Copiilor Bacău ( www.festivalulaschiuta.blogspot.com ). Datorită succesului de care s-a bucurat festivalul după prima editie în rândul cadrelor didactice, părintilor, copiilor din Bacău şi din tară, proiectul a fost inclus de M.Ed.C.I. şi anul acesta în Calendarul Activitătilor Extraşcolare pe 2009 ca Festival National de Muzică Uşoară pentru Cei Mici (anexa F2, pozitia 163).

Tinem să mentionăm că acest festival este singurul festival din tară ce se adresează cu precădere acestei categorii de vârstă, 5 – 10 ani. Festivalul va putea prinde contur prin sprijinul oferit de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Bacău. Prezentarea spectacolului este asigurată de actorul Augustin Mihăilă iar preşedintele juriului va fii compozitorul Dumitru Lupu.

Motivul de bază care a determinat initierea proiectului, este oferta restrânsă sau chiar inexistentă pe plan regional şi national al unor activităti cultural artistice şi în ceea ce priveşte proiectul de fată, festivaluri-concurs de muzică uşoară, dedicată doar copiilor mici cu vârste cuprinse între 5 ani si 10 ani, la un nivel ridicat şi profesionist.

Scopul este acela de a creea un cadru de manifestare tip Festival-Concurs în Bacău, copiilor talentati apartinând aceastei categorii de vârstă, aflati în sistemul grădinitelor şi al şcolilor din învatământul primar.

Un alt motiv ar fi descoperirea şi promovarea micilor talente şi directionarea lor către alte concursuri nationale şi internationale. Initiatorii acestui proiect şi-au propus depăşirea acelui cadru organizatoric unde copiii din această categorie de vârstă se pot manifesta doar în interiorul institutiilor de învatământ din care fac parte.

Pentru detalii suplimentare sunati la: 0740.288 376,
Persoana de contact: prof. Claudiu Filip,
http://www.dailymotion.com/klaudiu

AŞCHIUTĂ VĂ AŞTEAPTĂ CU DRAG pentru a-l cunoaşte…!

3 comentarii la „Festivalul National de Muzică Uşoară Pentru Copii ”AŞCHIUTĂ”, editia a treia – 2009

 • miercuri, 06-05-09 la 8:50
  Permalink

  Ma numesc pavel mariana si am participat la prima editie ASCHIUTA .

  Răspunde
 • duminică, 15-05-11 la 16:50
  Permalink

  buna draga aschiuta ! abia astept sa te vad.. am participat la ultima editie si am fost foarte incantata de cum a decurs totul.anul trecut eram incepatoare si doar te am vizitat,anul asta insa nu mai scapi asa usor.am acumulat destula experienta asa ca…asteapta ma! te iubesc aschiuta !!!

  Răspunde
 • luni, 11-07-11 la 2:58
  Permalink

  buna draga aschiuta!cu siguranta nu i ti este dor de mine fiindca mai vazut la ultima editie 2011.anul acesta te ai purtat foarte urat cu anumiti concurenti,unele premii au fost preferentiale…sa nu mai vorbim de cele speciale care s au dat ,,pe sub mana;.de ce s ar cobori cineva atat de jos…nimic nu va scuza comportamentul.pacat postati festivalul pe youtube daca nu am dreptate.nu se uita asa ceva daca pe asta mizati

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.