Festival Concurs de Grafica si Creatie Literara „Extemporal la viitor. Concursul Revistelor Scolare”

Avand in vedere necesitatea de descoperire si promovare a elevilor cu vocatie in creatia literara si a publicitatii scolare, cultivarea in rândul acestora a aptitudinilor de comunicare, de inter-relationare si dobandirea de competente in domeniiile graficii, literaturii si jurnalisticii, Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” organizeaza, in colaborare cu Primaria si Consiliul Local Bacau, Inspectoratul Scolar, Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bacau si filiala locala a Uniunii Scriitorilor din Romania, cea dea VI – a editie a Festivalului-Concurs de Grafica si Creatie Literara „Extemporal la viitor. Concursul Revistelor Scolare”, care se va desfasura la Bacau, in perioada 29 mai – 1 iunie 2007.

Conditiile de participare
La aceasta competitie pot participa:
-elevi din clasele II – VIII, IX – XII din invatamântul preuniversitar bacauan
-reviste scolare realizate de elevi in perioada 15 mai 2006 – 15 mai 2007

Desfasurarea concursului
-La Sectiunea I (creatie literara), concurentii vor expedia, pâna la data de 19 mai a.c. (data postei), un numar de cel putin 15 poezii sau doua lucrari de proza sau trei compuneri (pentru clasele II – IV) sau un eseu sau o lucrare de analiza-critica literara, dactilografiate in trei exemplare. Lucrarile vor purta un moto, iar fisa autorilor (care va contine, in mod obligatoriu, numele si prenumele, locul si data nasterii, adresa, scoala de provenienta, numarul de telefon, adresa e-mail) se va introduce intr-un plic inchis, ce va avea acelasi motocu cel al lucra rilor. De asemenea, in plicul inchis va fi introdus un CD cu textele, doua poze color – una bust si una in picioare, scoase cu aparat foto digital – ale concurentului
-La Sectiunea II (grafica), concurentii vor introduce intr-un plic A-4 cel putin 10 desene (grafica alb-negru si/sau color) care vor purta, pe verso, un moto si titlul lucrarii. In acest plic se va introduce un altul, mai mic si inchis, care va contine fisa autorului cu numele si prenumele, locul si data nasterii, scoala de provenienta, adresa, numarul de telefon, adresa e-mail si moto-ul desenelor. Totodata, in plicul mare se va introduce un CD care va contine pozele lucrarilor, precum si doua poze color ale concurentului: una bust si una in picioare.
-La Sectiunea III (reviste scolare), institutiile de invatamânt preuniversitar vor trimite doua reviste realizate de elevi (editii diferite, in trei exemplare, aparute in perioada 15 mai 2006 – 15 mai 2007)

Toate lucrarile vor fi expediate pe adresa: Directia pentru Cultura, Culte si Patrimoniu Cultural National Bacau, Strada Cuza Voda nr. 6, Cod posal 600274, cu mentiunea ,,Pentru Festivalul-Concurs Extemporal la viitor” .

Important! Pentru mai multa siguranta, continutul CD-ului de la fiecare sectiune de participare va fi transmis si la adresa de e-mail: fundatiacancicov@yahoo.com Concurentii premiati vor fi, in prealabil, anuntati telefonic, prin e-mail sau fax, pentru a participa la festivitatea prilejuita de acest eveniment.
Manuscrisele, desenele, revistele si CD-urile nu se inapoiaza.

Premiile
Sectiunea I: CREATIE LITERARA
-Creatie literara pentru clasele II – VIII
Poezie, proza, compunere
-Creatie literara pentru clasele IX – XII
Poezie, proza, eseu, critica literara
Sectiunea II: GRAFICA
-Pentru elevii din clasele II – VIII
Cele mai bune lucrari de grafica(alb-negru si color)
-Pentru elevii din clasele IX – XII
Cele mai bune lucrari de grafica(alb-negru si color)
Sectiunea III: REVISTE SCOLARE
-Reviste scolare pentru clasele II – VIII
a) Cea mai buna tehnoredactare, realizare grafica si continut tematic
b) Cele mai bune articole

Pentru fiecare categorie de participare se vor acorda câte trei premii si trei mentiuni. De asemenea, se va mai acorda Premiul Special al Juriuluipentru cea mai originala creatie literara, pentru cea mai originala lucrare de grafica si pentru cea mai originala revista scolara.

Premiile constau in bani, carti, in publicarea lucrarilor in Antologia „Extemporal la viitor” (vol. I), in editia speciala a „Vietii bacauane” si in alte publicatii locale si nationale.

Vor acorda premii:
Fundatia Culturala „Georgeta si Mircea Cancicov” si „Viata bacauana”
Directia Judeteana pentru Cultura, Culte si Patrimioniu Cultural National Bacau
Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru”
Uniunea Scriitorilor din Romania – Filiala Bacau
Revistele „Plumb”, „13 Plus”, „Convorbiri didactice”, „Ad Astra”, „Confluente”, „Viata de pretutindeni” (Arad), „Viitorul Ramanesc” (Bucuresti), „Oglinda literara” (Focsani), „Porto Franco” (Galati), „Poesis“ – (Satu-Mare), Radio Romania-Cultural – (Bucuresti).
Distinctiile vor fi inmanate de sefii institutiilor care le ofera.

Juriul va fi alcatuit din personalitati marcante ale scrisului si artelor romanesti.
Rezultatele concursului vor aparea in mass-media locala si nationala.

Nota: Manuscrisele si revistele care nu indeplinesc intocmai conditiile acestui Regulament nu vor fi luate in consideratie.

Relatii suplimentare la telefon/fax: 0234 51.82.36 sau mobil: 0721 861045
Director Festival: Victor Munteanu

2 comentarii la „Festival Concurs de Grafica si Creatie Literara „Extemporal la viitor. Concursul Revistelor Scolare”

 • luni, 17-03-08 la 17:40
  Permalink

  Eu vreau numai compuneri si desene.

  Răspunde
 • miercuri, 07-05-08 la 15:57
  Permalink

  de ce e doar pentru eleii din judetul Bacau?

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.