Expozitie de sculptura Gheorghe Zarnescu

Galeriile de Arta „Ion Frunzetti” (fostele Galerii Arta ale Uniunii Artistilor Plastici din Romania) revin in centrul atentiei publice, acum, la debutul toamnei calendaristice. Si nu oricum, ci prin intermediul unei expozitii de zile mari, oferita, generos, bacauanilor, de un artist ce nu mai are nevoie de prea multe prezentari: Gheorghe Zarnescu.

Cei care vor avea curiozitatea de a trece pragul spatiului expozitional de la „Frunzetti”, acolo unde arta se poate admira fara a plati nici un leu, vor descoperi o parte din personalitatea artistica a unui sculptor pentru care orice farima din natura inseama un mic mister, o taina ce merita a fi daruita, mai departe celorlalti, spre eterna incintare a spiritului.

Caci sculptorul bacauan stie ca nimeni altul sa dea forma si contur tainelor, folosindu-se de imaginatia cu care providenta l-a inzestrat. Fara a le ingusta cu nimic farmecul. Doar ajustindu-l intr-o maniera personala aparte.

Cu alte cuvinte, intrind la „Ion Frunzetti” aveti sansa de a evada din universul incarcat de plictiseala, kitch-urism si efemer al societatii.

Pentru cei care numele lui Gheorghe Zarnescu nu spune (inca) mare lucru, precizam ca a absolvit Institutul de Arte Frumoase „Nicolae Grigorescu” din Bucuresti intre 1972 – 1976, la clasa profesorului Georgeta Caragiu, fiind unul din artistii plastici bacauani prezenti in majoritatea expozitiilor organizate de filiala Bacau a Uniunii Artistilor Plastici si nu numai.

Creatiile sale pot fi vazute la Magura – Buzau, Arcus – Covasna, Lazarea – Harghita, Salistea Sibiu, Calarasi, Rimnicu Vilcea, Resita, Bucuresti sau Costinesti – Constanta.

A fost premiat in 1975 cu Premiul UAP la Festivalu de Arta pentru Studenti, in 1981 cu premiu pentru sculptura la „Atelier 35”, Premiul „Mihail Grecu” la Chisinau in 1999 si multe altele.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.