Explozie langa Comanesti, jud. Bacau

Un obuz a explodat astăzi, la ora 11:20, la cabana Tulburea, de langa orasul Comăneşti. O persoană a murit, patru au fost rănite grav iar alte şapte persoane s-au ales cu răni minore . Explozia s-a produs lângă padurea Ciobănuş, comuna Asău.

Din primele informaţii oferite de Mihai Simionescu, de la Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta al Judetului Bacau, tinerii au găsit proiectilul şi au încercat să-l dezamorseze.

Viorel Miron, primarul oraşului Comăneşti a declarat pentru Realitatea TV că în acea zonă există un depozit de muniţie din al doilea război mondial.

Cel care a decedat era un tânăr de 23 de ani, ce tocmai terminase Academia de Poliţie. El ar fi luat obuzul în braţe, însă l-a scăpat, fapt ce ar fi declansat explozia.

Ceilalţi tineri, cu vârste cuprinse între 20 şi 24 de ani, au fost transportaţi la spitalul din Moineşti, 2 elicoptere SMURD transportand de aici ranitii mai grav la Targu Mures, Iasi si Bucuresti. O tânără de 20 de ani a fost transferată la Clinica de Neurochirurgie de la Iaşi, iar o altă victimă a exploziei va ajunge la Spitalul de Urgenţă Floreasca. Cel de-al treilea tânăr rănit va fi dus, tot cu elicopterul SMURD, la Tg. Mureş.

Purtătorul de cuvânt al IGSU, Cătălin Maghiar, a declarat ca victimele exploziei au făcut focul pentru grătar pe locul unde se afla un obuz sau o bombă din timpul celui de-al doilea război mondial, fără să ştie că există elemente de muniţie neexplodate.

Acesta a mai adăugat că în zonă se află echipaje ale ISU, pentru a asana zona de posibile elemente de muniţii neexplodate.

4 comentarii la „Explozie langa Comanesti, jud. Bacau

 • luni, 09-07-07 la 0:37
  Permalink

  sunt o prietena dea lor…nu este adevarat …nu asa sa produs accidentul …macar dak scrieti ceva sa fie adevarat …..

  Răspunde
 • sâmbătă, 20-10-07 la 2:46
  Permalink

  as vrea sa stiu cine e baiatul care a murit

  Răspunde
 • joi, 23-07-09 la 1:49
  Permalink

  am fost acolo, iar varianta dumneavoastra nu e nici pe departe si cea reala

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.