Explozia de la Bacau: este posibil sa fie afectata structura de rezistenta a blocului

O explozie urmata de un incendiu s-a produs, marti dimineata, intr-un bloc de patru etaje din municipiul Bacau, pompierii gasind, pana la ora actuala, doua victime sub daramaturi, anunta Mediafax.

Explozia s-a produs la parterul blocului si este posibil sa fi fost afectata si structura de rezistenta a blocului, in conditiile in care s-au daramat peretii unor apartamente si au fost avariate si masini parcate in fata blocului respectiv.

Oamenii sunt speriaţi. Ei spun că ultima verificare a avut loc în această primăvară. Locatarii povestesc că se simtea miros de gaz de câteva săptămâni. Băcăuanii spun că au făcut sesizări la compania furnizoare de gaze, dar nu a venit nimeni să verifice.

Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Bacau, la ora transmiterii acestei stiri pompierii actioneaza pentru lichidarea incendiului care a urmat exploziei puternice produse la parterul unui bloc de pe strada Matei Horea, din orasul Bacau si pentru salvarea victimelor.

Andrei Grecu a mai spus ca, la ora actuala, aproximativ 25 de pompieri actioneaza pentru lichidarea incendiului, apartamentele fiind afectate pana la etajul al patrulea.

Aproximativ 20 de familii au fost evacuate. Prefectul Bacăului caută soluţii pentru cazarea temporară a persoanelor care locuiesc în acest bloc. „O scară de bloc a fost complet distrusă. Flăcările au fost stinse. Gazele sunt încă deschise. O ţeavă de gaze arde cu flacără deschisă. Toate persoanele din bloc au fost evacuate. Toate apartamentele sunt afectate grav, câteva apartamente nu mai au nici pereţi. Oamenii nu vor rămâne în stradă, căutăm spaţiu de cazare pentru aceştia”, a spus Constantin Scripăţ, prefectul din Bacău.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.