Electorale…

„Nu voi da nimic de pomana. Nici locuinte, nici ajutoare. Nu ieftinesc apa, nici nu scad impozitele.

Banii din taxele pe care le platiti ii voi cheltui numai pe dezvoltarea infrastructurii: drumuri, poduri, parcari, canalizare, iluminat, parcuri industriale si alte asemenea idei. Daca va da guvernul bani de Spital, eu o sa pun la dispozitie terenul si utilitatile. Daca va da bani de ANL-uri, de asemenea. Nu va voi minti ca dau bani la scoli, cand banii astia vin direct de la Guvern.

Nu ma voi ocupa de maturatul in oras si de strangerea gunoiului. Pentru asta exista un contract pe care-l voi urmari cum este pus in aplicare si voi aplica sanctiuni cand va fi incalcat.

Voi sustine doar performerii din orice domeniu fac ei parte: sport, invatamant etc. Amatorismul, distractia, relaxarea se platesc. Voi folosi toate mijloacele legale sa storc Guvernul si Europa de bani pentru Bacau.

Nu voi face niciodata un consiliu al batranilor sau vreunul de cartier. Pentru asta sunt banci in parc si, oricum, ajunge un Consiliu Local.

Voi institui insa un consiliu al intreprinzatorilor. Al patronilor interesati si cu viziune, nu al sugacilor de la buget. Voi executa fiecare patron, patronas care nu-si achita obligatiile la buget.

Gata cu pomana, cu incompetenta si cu minciuna pe bani publici!”

Cam asa ar arata un discurs de dreapta al unui candidat la Primaria Bacau.

Luati-va gandul ca veti auzi ceva de acest gen in campania electorala. Chiar daca v-ar placea, chiar daca sunt candidati care gandesc asa.

Nu, in campanie toti concurentii vor avea miere-n glas si vor mirosi a busuioc. Toti vor promite locuinte sociale si pentru tineri, desi se gandesc doar cu ce firme vor lucra pentru a incasa comisionul fara emotii si, oricum, habar n-au daca mai sunt bani pentru asta.

Se vor jura pe Sfanta Cruce ca acorda sprijin bisericii, desi n-au mai fost demult in vreuna si se inchina cu mana stanga. Ne vor impuia capul cu spatiile verzi, desi parcheaza masinile taman pe acestea. Parculetele pentru copii, gradinitele, scolile si terenurile de sport vor deveni obiective prioritare pentru orice candidat care se respecta, desi vad in fata ochilor doar terenurile pentru viitoare afaceri imobiliare.

Grija pentru persoanele in varsta, cele cu handicap, nevoiasi, orfani si alte asemenea categorii defavorizate se regaseste in prima parte a tuturor discursurilor electorale, numai ca politicienii care le citesc scuipa in san de cate ori ii vad la vreo intersectie sau la usa lor.

Cei mai verosi capitalisti devin pentru 30 de zile cei mai convinsi stangisti, iubitori de plebe, de cele sfinte si de lege.

De Catalin Bejan
Sursa: Semne Particulare

3 comentarii la „Electorale…

 • joi, 06-03-08 la 14:56
  Permalink

  Singurul proiect politic de dreapta (PLD) a fost distrus de Traian Basescu. Ce sansa mai au romanii acum ? Alti comunisti ? Alţi hoţi si impostori ? Un stat civilizat se dezvoltă pe proiectele dreptei si se naruie pe afacerile stângii politice.

  Răspunde
 • luni, 07-04-08 la 16:41
  Permalink

  Ma numesc Ioan Balan, sunt membru PNTCD din noiembrie 2004, la org. Bacau, si am stiri electorale destul de interesante!
  E adevarat, recunosc deschis ca: am nevoie de presa sau mai bine spus de media locala bacauana, pentru a ma face remarcat politic!
  Telefonul meu mobil: 0742648207;
  Cu stima si incredere in media locala,

  Ioan Balan

  Răspunde
 • joi, 22-05-08 la 13:29
  Permalink

  Se aude ca Silvestru Dogaru, candidat la consiliul judetean din partea PNL, vrea sa inchida publicatia Informatia Bacaului. Mai mult, Dogaru vrea sa de-a o teapa uriasa tuturor angajatilor respectivei publicatii carora nu le-a platit salariile de citeva luni. Daca asa oameni are PNL-ul, e greu sa mergi pe mina lor. Cei ca Dogaru nu-si respecta angajatii. Cum sa pui oameni ca el sa reprezinte bacauanii?

  Răspunde

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.