Drăgoi Ana Eliza, o Țăndărică de Bacău

O adolescentă de numai 15 ani îşi descrie activitatea şcolară şi muzicală, pasiunile şi idealurile, de parcă ar avea dublul vârstei. Mă cuprinde oarecum întristarea că n-am aceeaşi vervă. N-am avut-o nici când am fost la vârsta ei.

Dragoi Ana Eliza, n-are cum să nu te impresioneze. Are atitudine, îşi calculează vorbele, nu le aruncă la întâmplare.

Dacă uiţi că vorbeşti c-o tânără care abia a trecut examenul de capacitate, povestirile ei sunt cele ce-ţi amintesc că Ana-Eliza e totuşi un copil preocupat de şcoală şi mai ales de… tobe.

Elevă a Liceului de Artă “George Apostu”, debutul instrumental şi l-a făcut la pian. Până în clasa a V a când întâmplător a intrat în sala unde elevii exersau percuţie. A fost “coup de foudre”.

De atunci Ana Eliza tot adună premii, diplome, locuri fruntaşe la concursuri şi olimpiade.

“La vârsta de 13 ani, a avut prima colaborare cu Filarmonica“, ne spune profesorul Sorin Sofian. “Fără nicio rezervă aş putea spune că am (re)ales cariera pedagogico-muzicală pentru Eliza. Este tenace, abilă şi are toate calităţile să ajungă departe. Personal, îmi face o deosebită plăcere să lucrez fie şi în exces cu o tânără ca ea, care-şi stabileşte ca şi obiectiv să ajungă cel mai mare toboşar“.

Ana Eliza nu se dă în vânt după muzica clasică dar jazz-ul şi rock-ul sunt genurile muzicale pe care le adoră. Metallica şi Rammstein se află în topul preferinţelor ei.

“Ce-ar putea s-o facă pe Eliza să se abată de la drumul acesta în care se întrevede succesul, domnule profesor Sofian”?, l-am întrebat îndreptăţită.
“Conştientizarea unei cariere în van unde a muncit fără să fie retribuită pe măsură…distracţiile, cluburile, atracţiile de zi cu zi în detrimentul activitaţilor artistice…şi în general factori sociali“.

Într-o lume nebună unde cuvântul “valoare” este o caterincă de care mulţi se hlizesc între fumurile etnobotanice, Ana Eliza Dragoi e o tânără atipică, fără linişte şi care ştie exact cum îşi colorează viitorul.

Mult succes, Ana Eliza şi felicitări profesorului Sorin Sofian pentru implicare, în condiţiile în care mulţi dintre profesori nici nu şi-ar bate capul.

(Anunţ de luat în seamă: în martie 2012, Eliza va cânta ca şi prim solist cu Filarmonica “Mihail Jora”)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.