Două expoziții la Observatorul Astonomic

Băcăuanii sunt invitați sâmbătă, 26 septembrie, la Observatorul Astronomic „Victor Anestin” din Bacău, între orele 08:00 – 16:00, pentru a vizita expoziția permanentă „Universul – De la Pământ la Stele” și expoziția temporară „Astronomia în antichitate”.

Vizitarea expozițiilor este gratuită.

Accesul vizitatorilor, pentru a participa la observaţii, se va face restricţionat, conform reglementărilor în vigoare pe perioada stării de alertă, dat fiind contextul medical actual. Pentru a avea acces, persoanele trebuie aibă temperatura sub 37,3 grade, să poarte mască pe toată perioada prezenţei în clădirea Observatorului Astronomic și să atingă cât mai puţine suprafeţe.

Ziua Astronomiei a fost sărbătorită pentru prima dată în anul 1973, în California, atunci când astronomul amator Doug Berger, președintele de atunci al Asociației Astronomice din California de Nord, a decis ca, în loc să invite oamenii la observații într-o locație cât mai îndepărtată de luminile orașului, să aducă comunitatea astronomilor, cu tot cu aparatură, în mijlocul orașului, astfel încât mii de oameni ce nu mai priviseră niciodată printr-un instrument astronomic, să poată admira minunile bolții cerești.

Pentru că această idee a fost atât de apreciată de-a lungul timpului, începând cu anul 2007 Ziua Astronomiei se sărbătorește de două ori pe an.

One thought on “Două expoziții la Observatorul Astonomic

  • miercuri, 23-09-20 la 20:29
    Permalink

    * Nu „au loc doua expoziții”, ele sunt deja acolo, doh! Doar accesul este gratuit in acea zi.
    Ciudat, deoarece de ziua astronomiei oamenii se uita prin telescop la observatoare, nu se uita la poze pe pereti!

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.