Destituire contestată la Episcopia Romanului

În urma evaluării activităţii protopopiatului de Bacău, preotul Constantin Tomozei, fostul protopop, a fost găsit cu mai multe nereguli, fapt care a dus la destituirea acestuia din funcţie.

Printre altele, Episcopia Romanului are de primit 700 de milioane de lei de la protoieria Bacău.

Potrivit consilierul eparhial, preotul Mihăiţă Popovici, la dispoziţia episcopului, PS Eftimie Luca, activitatea preotului Constantin Tomozei a fost evaluată pe componentele economice, culturale, social-filantropice şi de disciplină iar la Bacău au fost găsite nereguli în toate aceste sectoare, respectiv 700 de milioane de lei datorii către Episcopia Romanului, conturi de gestiune nepredate până la sfârşitul lunii decembrie.

Imediat după anunţarea destituirii preotului Constantin Tomozei, peste 30 de preoţi din protoieria Bacău au venit la Palatul Episcopal Roman, încercând să schimbe decizia episcopiei.

Consilierul preot Mihăiţă Popovici a apreciat că în spatele acestei acţiunii se află tocmai grupul de preoţi ale căror interese si nereguli erau protejate de fostul protopop.

S-a făcut propunerea ca în postul de la Bacău să fie numit preotul Petru Dinu, paroh la Biserica „Sfânta Înviere“, din Bacău, considerat de consilierii romaşcani a fi un preot cu har şi dăruire.

Autor : Costin GRAUR, Amos News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.