Formularul pentru declaratia de venit 2005 e pe drum

Din data de 10 aprilie 2006, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a inceput sa trimita, prin posta, contribuabililor – persoane fizice, plicurile cu pachetul informational cu formularul pentru declaratia de venit aferent anului fiscal 2005.

Printre primele judete carora le-au fost trimise plicurile (aproximativ 115.000 de exemplare), mentionam judetele Arges, Arad, Alba, Bistrita Nasaud, Bacau, Bihor, Brasov, Braila, Buzau, Giurgiu, Hunedoara, Neamt si Olt.


Nu uita! Si tu poti ajuta oameni la cumpănă prin redirectionarea catre SMURD a 2% din impozitul pe care l-ai platit deja la stat.Pachetul informational cuprinde 2 formulare „Declaratie speciala privind veniturile realizate”, personalizate, ghidul de completare a formularelor, scrisoarea adresata contribuabililor, precum si plicul destinat trimiterii de catre contribuabil a declaratiei de venit la organul fiscal.

ANAF recomanda contribuabililor ca, inainte sa completeze declaratia de venit, sa consulte ghidul de completare primit.

In cazul in care contribuabilii, dupa consultarea ghidului, mai au nelamuriri privind modul de completare a formularelor de declaratie, pot solicita informatii suplimentare, prin telefon sau direct, de la orice administratie fiscala, la compartimentul pentru asistenta contribuabililor.

Contribuabilii sunt rugati ca dupa completarea formularelor de declaratie de venit pe 2005, sa introduca 1 exemplar in plicul primit, pastrand celalalt exemplar. Plicul cu formularul declaratiei completat se depune la oficiul postal cel mai apropiat, de unde se primeste o recipisa ca dovada a respectarii obligatiei de declarare a veniturilor.

Pentru transmiterea, prin posta, a declaratiei de venit completata, recomandam contribuabililor sa utilizeze plicul cu indicatia „CR” primit, acesta fiind un plic special, pentru care nu trebuie sa achite taxele postale. In cazul in care vor utiliza un alt plic, taxele postale vor fi suportate de catre contribuabili.

Termenul final de depunere pentru declaratia de venit pe 2005 la unitatile fiscale este 15 mai 2006.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.