Debut proiect „Dialoguri pentru sănătate” la Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău
„Dialoguri pentru sănătate” este titlul unui nou proiect pe care Asociația Trust Orfelinat Ungureni îl va susține în perioada august – noiembrie 2018, cu sprijinul financiar al Consiliului Județean Bacău prin Legea 350/2005. Partenerul instituțional al acestui proiect este Spitalul Judeţean de Urgenţă Bacău.
In acest an, Asociatia își propune să îmbunătățească programul de informare şi educare pentru părinţii şi copiii care accesează serviciile medicale oferite de Spitalul Judetean de Urgență Bacău prin conceperea unei publicații privind regimul de viață sănătos, ce va fi oferită pacienților de către medicii pediatri, la finalul consultatiei medicale.
Organizațiile de sănătate din întreaga lume trag un semnal de alarmă: din ce în ce mai mulți copii suferă de obezitate, diabet zaharat, boli cardiovasculare sau endocrinologice diverse tulburări emoționale și comportamentale. Cauzele țin de alimentația nesănătoasă, lipsa activităților sportive, timp îndelungat petrecut la calculator și pe telefon, timp insuficient petrecut cu cei apropiați. Rolul publicatiei este acela de a ajuta părinții să înțeleagă cum pot asigura creșterea armonioasă a copilului lor, cum să-l protejeze de multe afecțiuni și care sunt pașii de abordat în instalarea unui regim de viață sănătos în viață lor și, implicit, în cea a copiilor.
De asemenea, proiectul ”Dialoguri pentru sănătate” va ajuta la:
– dezvoltarea programului de informare şi educare pentru sănătate a părinţilor prin intermediul pliantelor pe teme de sănătate, al poveştilor, jocurilor şi desenelor de colorat pentru copii;
– completarea şi diversificarea bazei materiale pentru programele de joc din Secţiile de Chirurgie Ortopedie Pediatrică și Pediatrie ale Spitalului Județean de Urgență Bacău.
Beneficiarii proiectului sunt copiii-pacienți, părinții acestora si personalul medical din domeniul pediatric.
Proiectul „Dialoguri pentru sănătate” continuă activităţile pe care Asociaţia Trust Orfelinat Ungureni le desfăşoară de 26 de ani în județul și municipiul Bacău, pe domeniul social, pentru copii și părinții lor, ce se constituie în grupuri vulnerabile, dezavantajate social, din cauza problemelor de sănătate cu care se confruntă, a sărăciei și a diferențelor culturale.