Aberatiile administratiei Stavarache STOP debransarilor de la CET

La ultima sedinta de Consiliu Local Bacau, la initiativa primarului PNL Romeo Stavarache s-a adoptat o hotarâre prin care s-a aprobat Regulamentul de deconectare/debransare de la sistemul de alimentare centralizata cu energie termica din Bacau.

Conform acestui regulament, un proprietar de apartament se poate debransa de la CET doar daca indeplineste anumite conditii.

El trebuie sa obtina acordul vecinilor de apartament cu pereti comuni atât pe orizontala cât si pe verticala, acord care trebuie autentificat in fata unui notar public.

Al doilea pas consta in comunicarea in scris conducerii asociatiei de proprietari despre intenta de debransare a apartamentului de la sistemul centralizat de alimentare cu energie termica.

Urmeaza intocmirea de catre o firma specializata, pe cheltuiala proprietarului de apartament, a unui referat tehnic din care sa rezulte anumiti indicatori tehnici.

Respectivul referat urmeaza sa fie supus aprobarii conducerii CET Bacau si Adunarii Generale a Asociatiei de Proprietari care pot aproba sau, nu solicitarea.

Daca proprietarul nostru are noroc trece la urmatoarea etapa. Se inscrie la CET, pe o lista lunga de asteptare pentru a solicita deconectarea. Doar CET are exclusivitate pe astfel de lucrari.

Proprietarul va trebui sa obtina de la municipalitate, pe banii lui , autorizatie de construire, dupa care, va reveni la CET, va fi debransat si va deconta in totalitate lucrarea executata de CET.

Chiar si asa, proprietarul nostru nu va scapa de platit bani grei la CET. Conform regulamentului votat de majoritatea PNL din Consiliul Local, proprietarul va plati din contravaloarea energiei termice furnizate imobilului tip condomeniu, adica va plati caldura furnizata de coloanele de alimentare cu energie termica.

Nicolae Zaharia, consilier local PSD spune ca prin acest regulament adoptat de Consiliul Local majoritar PNL se ingradeste un drept consituttional, cel de asociere.

“Nu putem fi de acord cu acest lucru. Motivele invocate de primarul Stavarache sunt false, nu sunt impuse de nici o lege. Nicaieri nu se mentioneaza faptul ca ai nevoie de acordul vecinilor dat in fata unui notar sau ca iti trebuie autorizatie de constructie. Ni s-a spus ca se doreste stabilizarea pietei de energie termica produsa centralizat. Nu asa se salveaza CET Bacau, nu asa sunt recuperate datoriile. Intreaga problematica este abordata gresit si se uita ca CET pierde lunar un milion de euro”, sustine Nicolae Zaharia, consilier local PSD.

In opinia sa, conducerea Primariei Bacau ar trebui sa fie preocupata de oferirea unui serviciu de calitate bacauanului, nu de facturi incarcate. “La CET se merge din rau, in mai rau. Trebuie facute investitii majore in infrastructura, in retelele secundare unde sunt pierderi, nu sa ingradesti bacauanului posibilitatea sa aleaga. Este dreptul lui sa-si aleaga solutia care ii ofera cel mai bun confort termic”, a mai spus Zaharia.

Grupul consilierilor locali PSD doresc sa faca o plângere prealabila pe acest subiect in Consiliul Local pentru modificarea acestui regulament si in cazul in care nu vor gasi intelegere la executiv se vor adresa instantei. “Avem acest drept pentru ca suntem alesi in mod democratic si trebuie sa aparam interesele cetateanului”, a concis Zaharia.

Sursa: Observator de Bacau

Un comentariu la „Aberatiile administratiei Stavarache STOP debransarilor de la CET

  • marți, 30-06-09 la 15:59
    Permalink

    O sa stam nespalati si dupa o luna, mergem sa cerem audiente la primar si la Muntianu Gheorghe. Daca leshina din iz, poate isi schimba atitudinea vis-a-vis de faptul ca nici in 2009, bacaul n-are apa calda.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.