Cursuri gratuite de calificare finantate de UE

Miercuri, 30 martie 2011, la ora 11, la sediul Fundaţiei „Sfântul Ioan Bosco” din Bacău, a avut loc Conferinţa de Lansare a Proiectului cu titlul: „Competenţe Profesionale pentru Tinerii în Dificultate ComProf TD”.
În cadrul proiectului vor fi organizate cursuri gratuite de calificare acreditate de CNFPA (Consiliul Naţional de Formare Profesională a Adulţilor) pentru următoarele meserii: instalator instalaţii tehnico-sanitare şi de gaze; electrician de întreţinere şi reparaţii în industria mică.

Proiectul este cofinanţat din Fondul Social European, în cadrul POS DRU, Axa prioritară 5 „Promovarea măsurilor active de ocupare” – Domeniul Major de intervenţie 5.1. “Dezvoltarea şi implementarea măsurilor active de ocupare” şi dorește îmbunătăţirea şanselor de integrare pe piaţa forţei de muncă prin obţinerea de competenţe şi calificări profesionale corespunzătoare cerinţelor pieţei muncii din domeniul construcţii şi domeniul industria echipamentelor electrice şi electronice pentru şomeri şi persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, din judeţ/regiune, pentru a răspunde oportunităţilor de angajare din domeniile de referinţă.

Proiectul este implementat de către Fundaţia „Sfântul Ioan Bosco” – furnizor autorizat de formare profesională, în parteneriat cu AJOFM Bacău şi Federazione CNOS-FAP Veneto.

Grupul ţintă al proiectului este format din 70 de şomeri. Proiectul asigura oportunităţi de calificare şi ajuta la integrarea pe piaţa muncii a 10% din numărul acestora punând accent pe formarea profesională continuă în strânsă legătură cu schimbările permanente ale pieţei muncii, prin elaborarea, adaptarea de planuri individualizate de intervenţie pentru îmbunătăţirea capacităţii acestora de a ocupa un loc de muncă.

Contact:
Fundaţia „Sfântul Ioan Bosco”
Telefon: 0234/582 330;
Fax: 0234/524 217
Adresa de e-mail: sdbbacau@gmail.com

Un comentariu la „Cursuri gratuite de calificare finantate de UE

  • luni, 28-11-11 la 16:16
    Permalink

    mar interesa un curs gratuit pentru electricieni,,ofer si vreau seriozitate.multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.