Curs de formare în domeniul prevenirii consumului de droguri

Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Bacău în colaborare cu Asociaţia pentru Prevenirea Adicţiei şi Comportamentului Adictiv Bacău, cu Inspectoratul Şcolar Judeţean Bacău şi cu Casa Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, organizează în perioada 8-13 iunie 2012, cursul de formare „Educaţie antidrog”.

Acesta va debuta vineri, 8 iunie 2012, la ora 13.00 în Sala „Lumea lui Oblio” – Arena Mall Bacău, fiind iniţiat în cadrul proiectului HelpAD, care este susţinut de Primăria municipiului Bacău şi care se adresează în primul rând cadrelor didactice, consilierilor şcolari, dar şi profesorilor diriginţi, interesaţi să se familiarizeze cu problematica drogurilor, cauzele, efectele şi metodele de prevenire şi combatere a fenomenului, în rândul tinerilor.

Programul, care cuprinde 40 de ore de teorie şi aplicaţii, are ca scop crearea şi dezvoltarea unei reţele locale de prevenire a consumului de droguri, la nivel şcolar.  

La curs vor participa 30 de cadre didactice, distribuite în două grupe, iar acesta va oferi participanţilor informaţii complete despre acest fenomen.

La sfârşitul programului de formare, participanţii vor primi, atât un certificat de participare din partea Centrului Naţional de Formare şi Documentare în Domeniul Drogurilor, din cadrul Agenţiei Naţionale Antidrog, dar şi o adeverinţă din partea Casei Corpului Didactic „Grigore Tabacaru” Bacău, deoarece acesta este avizat de Ministerul Educaţiei.

„Se ştie că în sistemul educaţional românesc se face încă foarte puţin pentru prevenirea consumului de stupefiante.

Din păcate, tot mai mulţi tineri, elevi şi studenţi  în mod special, cad pradă acestui fenomen complex şi foarte grav,  care afectează din ce în ce mai mult societatea umană, indiferent de gradul ei de dezvoltare.

Aşadar, considerăm că un astfel de program este util, şi de aceea, în anul şcolar viitor, intenţionăm să-l extindem şi să-l acredităm”, ne-a declarat prof. Gabriel Stan, directorul C.C.D. Bacău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.