Cupa Triumf la Powerlifting, ajunsă la a X-a ediție!



Stăm de vorbă cu omul ce a făcut posibil acest eveniment sportiv ajuns la a zecea ediție, Marius Manda.

I: Cum vi s-a părut această ediție a Cupei Triumf, desfășurată și în acest an la Moinești?

R: Au fost două zile separate (29 și 30 septembrie) pentru cele două probe sportive (îndreptările și împinsul din culcat), unde s-au înscris în jur de patruzeci de sportivi (masculin și feminin). Au venit sportivi din toate colțurile României (Bacău, Brașov, Arad, Suceava, București), cu potențial și determinare pentru sportul de performanță. Nu în ultimul rând, pot spune că această ediție cu numărul zece a fost o ediție de succes și cu rezultate deosebite în ceea ce privește recordurile personale ale sportivilor.

I: Care au fost greutățile de vârf la ambele probe și cine sunt sportivii care au înregistrat recordurile?

R: La feminin pot nominaliza două sportive ce m-au impresionat. Din Bacău, la categoria 63 kg, Alina Rotaru a înregistrat cea mai bună ridicare la îndreptări, 120 kg, iar din Arad, la categoria 74 kg, Lili Manoliu a ridicat aceeași greutate.
La masculin, la proba îndreptărilor, m-au impresionat Bogdan Andronache (Brașov), cu 305 kg, ce a înregistrat cea mai bună ridicare la aceasta probă, Marcel Manoliu, care a ridicat 300 de kg, dar și un tânăr de nici 18 ani, Dragoș Cojocaru, care a ridicat 230 de kg. La proba împins din culcat, doi sportivi au ridicat sala în picioare. Aici amintesc de rezultatul excepțional de 240 kg împinse din culcat, al sportivului aradean al categoriei plus 120 kg, Edy, supranumit „Conan”, precum și rezultatul sportivului sucevean Marcel Manoliu, la categoria 120 kg, care a reușit un rezultat de 205 kg . Sunt sportivi cu potențial mare, în viziunea mea. Le respect munca și le doresc succes pe viitor!

I: Care au fost sponsorii acestei ediții?

R: Primăria Municipiului Moinești, Clubul Sportiv Municipal Moinești și firmele de nutriție sportivă XOX Nutrition, REDIS NUTRITIE si WEIDER NUTRITION. De asemenea, au contribuit la această ediție Pizzeria Tizu, familia Tisescu, dar și oameni cu suflet ce mi-au întins o mână de ajutor la cele ce au fost necesare pentru o mai bună organizare.

I: Ce ar mai fi de adăugat?

R: Îmi doresc nespus de mult, cât sunt sănătos și în viață, să pot continua la organizarea acestei minunate competiții sportive, unde să bucur pe toata lumea, sportivi și spectatori .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.