Cum evoluează domeniul construcțiilor în Bacău? [P]


Sectorul de construcții este definit printr-o dinamică notabilă, ținând cont de faptul că industria însăși este extrem de ofertantă pentru dezvoltatorii și prestatorii de servicii de construcții.

Aceste constatări sunt redate prin lentila performanțelor financiare înmagazinate la finalul anului trecut și la începutul acestui an în cele mai mari orașe ale României. Astfel, dacă în 2017 puteam vorbi de o revenire pe creștere a pieței imobiliare, cu un număr incontestabil de tranzacții încheiate în cursul anului menționat, în 2018, proiectele marilor retaileri s-au concretizat prin construcția unor centre comerciale și spații destinate închirierii lor.

În tot acest peisaj modern de business intervine și atitudinea tot mai pretențioasă a românilor față de propriul stil de viață, care își apleacă atenția asupra unui confort sporit spre deosebire de anii precedenți, când cerințele nu erau atât de exigente și subliniate mai presus de orice alt interes cu privire la un edificiu. Astfel, aceștia aspiră la finisaje moderne, iar o firmă de construcții serioasă se supune pretențiilor luxoase și livrează la cheie cele mai durabile și atrăgătoare construcții industriale, rezidențiale și comerciale.

Bacăul înregistrează o creștere cu 30% mai mare pentru construcții industriale

Dacă în urmă cu 10 ani, Bacăul nu era o miză pentru marii retaileri care și-au extins teritoriile la nivelul întregii țări, prezentul relevă o situație nu doar total schimbată, ci și îmbucurătoare. Acest lucru se datorează, în parte, dezvoltării pe termen lung a Bacăului, dar și schimbării atitudinii locuitorilor cu privire la propriile aspirații atunci când vine vorba despre stilul de viață.

Dacă ar fi să ne referim strict la cum evoluează domeniul construcțiilor în Bacău, apariția marilor hypermarket-uri este un argument suficient de pertinent pentru a susține dezvoltarea verticală a acestui sector. Mai mult decât atât, continua apariție a acestui tip de construcții industriale pavează parcursul unei firme de construcțiicu numeroase provocări, dar și reușite, culminând cu satisfacția livrării la cheie a unor construcții menite să faciliteze rutina zilnică de consum a băcăuanilor.

Beneficiarii de construcții civile pun accentul pe amenajări moderne și extra confort

Băcăuanii sunt extrem de receptivi la confort, lucru care se poate observa cu ușurință în atitudinea lor deschisă față de tot ce înseamnă amenajări moderne și calitative din perspectiva durabilității în timp. Un prim criteriu luat în calcul la acordarea unui calificativ superior unei construcții livrate îl reprezintă amenajarea acesteia cu sisteme termice profesionale și parchet pentru incalzire sub pardoseala, cu instalații electrice și sanitare de cea mai înaltă calitate, dar și cu finisaje ireproșabile.

În astfel de cazuri, și firmele de construcții dezvoltă parteneriate cu producători și distribuitori autohtoni, întrucât pot garanta cu satisfacție pentru promovarea și înmânarea unui imobil ce respectă cutumele confortului la cel mai înalt nivel.

Din nou, și în cazul construcțiilor civile, spre deosebire de anii precedenți, Bacăul înregistrează o creșterea a solicitărilor de servicii pentru prestatorii locali de servicii de construcții, însă se constată și o creștere cu 40% a solicitărilor pentru servicile prestatorilor urbani, locați în București sau alte mari orașe din țară. Firmele de construcții salută proiectele prezentate de solicitanții din Bacău, promovând o atitudine deschisă și o disponibilitate agreată de beneficiarii acestor construcții, independent de natura lor civilă sau industrială.

Despre Bacău se pot scrie multe rapoarte satisfăcătoare, îndeosebi în privința dezvoltării în planul sectorului construcțiilor. Cu preponderență în ultimii 10 ani, marii retaileri, dar și dezvoltatorii locali, s-au concentrat în mod deosebit asupra construcțiilor comerciale, apelând la serviciile firmelor prestatoaare de servicii de profil. Acestea constituie parteneri de încredere pentru oamenii de afaceti cu perspectivă ce aspiră la un business înfloritor în Bacău, motiv pentru care firma de construcții dezvoltă parteneriate pe termen lung cu entități din sfera amenajărilor, pentru accesorizarea locațiilor cu finisaje moderne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.