Cresteri la politele de asigurari auto pentru femeile din Europa

Femeile din tarile membre UE vor plati prime mai mari pentru asigurarile auto, incepand cu 21 decembrie 2012. Aceste cresteri se vor inregistra deoarece asiguratorii nu voi mai putea sa stabileasca preturile pe baza evaluarii statistice de risc, diferentiate in functie de sexul clientului.

Cum in Romania companiile de asigurari nu au facut diferentierea in functie de sex la calculul politelor de asigurari auto, romancele nu vor resimti aceasta crestere. Pentru restul europencelor, tarifele la preturile de asigurare auto vor creste cu pana la 50%.

Datele statistice, dar si studii psihologice si sociologice, arata ca femeile conduc mai prudent, sunt implicate mai rar in accidente rutiere decat barbatii, iar accidentele provocate de ele sunt, in medie, mai putin grave si cu daune mai mici. Daca la calculul preturilor nu se va mai tine cont de aceste statistici, pretul unei polite de asigurare auto pentru femei ar putea creste cu pana la 25%, in general, iar pentru cele tinere, cu pana la 50%, acestea urmand sa fie incluse in aceeasi categorie cu tinerii conducatori auto, cea mai riscanta categorie de soferi”, a declarat parlamentarul britanic Arlene McCarthy.

Pentru a atenua efectele interdictiei de a tarifa politele de asigurare in functie de sex, companiile de asigurari europene se gandesc la o solutie partiala. Aceasta ar fi cresterea importantei acordate profesiei asiguratului, in procesul de stabilere a preturilor, mai ales atunci cand este vorba de meserii puternic asociate cu un sex sau altul. Pentru a preveni socul scumpirii, asiguratorii au inceput deja sa mareasca gradual tarifele, pentru ca in luna decembrie scumpirea sa fie resimtita mai putin.

In Romania tarifele se calculeaza in functie de varsta, zona geografica si mediul rural sau urban, iar singurele variabile care ar putea influenta tarifele de asigurari auto sunt scumpirea tarifelor reparatiilor in service, rata mare a daunalitatii sau scumpirea importurilor pentru piesele de schimb.

[P] SPECIAL OFFICE Broker de Asigurare-Reasigurare, companie de consultanta si brokeraj in domeniul asigurarilor si reasigurarilor, va pune la dispozitie prin Plata RCA posibilitatea de a calcula cele mai avantajoase preturi RCA.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.