Categorii: Învățământ

Controalele Ministerului Educatiei dau palpitatii la ISJ Bacau

Miercuri, pragul Inspectoratului Scolar Judetean Bacau a fost calcat de o noua echipa de inspectori ai Ministerului Eductiei. Cei cinci inspectori ministeriali au fost trimisi sa faca evaluarea anuala a fostului inspector general adjunct Nicoleta Neagu si a Brândusei Popescu, actual inspector general adjunct pe probleme de management.

Pentru ca Brândusa Popescu s-a internat cu unele probleme de sanatate, inspectorii au fost nevoiti sa ceara aprobarea de a patrunde in biroul acesteia in prezenta unui inspector delegat. Surse neoficiale din I.S.J. Bacau declara ca Brândusa Popescu se teme de un calificativ nefavorabil, contracul acesteia incetand in cazul in care inspectoarea ar primi calificativul nesatisfacator.

Ziua de miercuri a fost una deosebit de aglomerata pentru Inspectoratul Scolar Judetean Bacau. Institutia a primit vizita unei echipe ministeriale, venita pentru a face evaluarea anuala a actualului inspector scolar general adjunct pe probleme de management, Brândusa Popescu, si a fostului inspector pe probleme de curriculum, Nicoleta Neagu. Echipa trimisa de minister, formata din cinci membri, reprezentanti ai tuturor compartimentelor, si-a inceput inspectia pe la ora 9. Lucrurile au fost finalizate abia pe la ora 16.

Daca la inspectia de data trecuta, Nicoleta Neagu nu a fost prezenta din motive ce tineau de sanatatea dânsei, de aceasta data, fosta inspector general adjunct s-a pus la dispozitia echipei venite sa o evalueze.

Marea absenta la aceasta evaluare a fost inspectorul scolar general Brândusa Popescu. „Doamna Popescu m-a marti seara pe la ora 20 si mi-a comunicat ca are niste probleme de sanatate si este nevoita sa se interneze, ca urmare nu va fi prezenta miercuri la sediu”, a explicat inspectorul scolar general Ovidiu Cojocaru.

Ca urmare a lipsei inspectorului scolar general adjunct, Brândusa Popescu, seful echipei venite sa faca evaluarea i-a cerut lui Ovidiu Cojocaru numarul de telefon a acesteia. Dupa discutia purtata prin telefon, seful echipei a cerut aprobarea sa patrunda in biroul inspectorului general adjunct Brândusa Popescu. Conform procedurii a fost numit un inspector delegat, in prezenta caruia s-a patruns in biroul Brândusei Popescu si s-a facut verificarea de rigoare.

Desi este vorba de evaluarea pentru anul scolar trecut, datorita numarului mare de inspectori care trebuiau evaluati, perioada controalelor s-a prelungit dupa 1 octombrie.

„Controlul a fost finalizat ieri, acuma nu ne ramâne decât sa asteptam rezultatul evaluarilor”, a declarat inspectorul scolar general Ovidiu Cojocaru.

Nu este prima oara când sanatatea precara o pune pe Brândusa Popescu in imposibilitatea de a fi prezenta la controalele Ministerului. Inspectorul general adjunct pe probleme de management nu a reusit sa fie prezenta nici la controlul din luna iulie. La acea data Brândusa Popescu declara ca s-a internat pentru a-si face analizele.

Inspectorul general adjunct a pus starea sanatatii sale pe seama unor cumuli de factori: „un concurs de titularizare, fiul care si-a rupt ambele mâini, aerul conditionat”.

Catalin STANOIU
Sursa: Informatia Bacaului

Update in vineri, 27-02-09 1:17

Contributori - Alte surse

Comentează
Share
Publicat de
Contributori - Alte surse
Taguri: ISJ Bacaulicee

Recent Posts

Cum pot banale caserole din plastic, cu capac, să facă diferența în calitatea serviciilor restaurantelor?

Cum ne alegem restaurantul la care să servim masa? Pe baza căror criterii facem selecția…

luni, 13-05-24

De unde se mai pot cumpăra bilete pentru finala Cupei României din 2024

În acest sezon, Cupa României și-a respectat pe deplin renumele de „competiție a surprizelor”. În…

vineri, 10-05-24

Duminica Floriilor

Sărbătoarea Floriilor ne aduce aminte de intrarea triumfală a lui Iisus în orasul Ierusalim. Este…

duminică, 28-04-24

Miercuri se opresc temporar gazele în Nicolae Bălcescu, Cleja, Somușca și Răcăciuni // ACTUALIZARE

Pentru a permite realizarea de către Transgaz a lucrărilor de relocare/protejare a unor tronsoane de…

miercuri, 24-04-24

Înțelegerea perspectivelor financiare ale Tesla cu anunțul privind câștigurile pentru T1 2024

Tesla, renumitul producător de vehicule electrice, se pregătește să își dezvăluie performanțele financiare pentru primul…

miercuri, 24-04-24

Scaun agățat – de ce merită să îl cumperi?

Scaunele agățate au fost asociate în principal cu elemente de amenajare pentru camerele copiilor sau…

miercuri, 24-04-24

Acest website folosește cookies.