De azi, conducere noua la ISJ Bacau

Un nou inspector şcolar general va fi instalat la cârma Inspectoratului Şcolar Judeţean Bacău. Este vorba de fostul director al Colegiului Economic „Ion Ghica” din Bacău, Ovidiu Cojocaru, care a câştigat, la începutul acestei săptămâni, concursul organizat de Ministerul Educaţiei şi Cercetării (MEdC) pentru ocuparea acestui post.

Fostul inspector şcolar general Radu Ababei spune că ceremonia de învestire va avea loc luni,11 septembrie, de la ora 10.00, în prezenţa unui reprezentant al Prefecturii Bacău.

În ultima zi în care a deţinut, oficial, funcţia în care a fost desemnat în urmă cu un an şi jumătate, Radu Ababei a ţinut să le mulţumească, într-un cadru festiv, tuturor directorilor de unităţi de învăţământ din judeţ cu care a colaborat în perioada în care a fost inspector şcolar general.

Lucrul acesta s-a întâmplat în sala Ateneu, acolo unde managerii şcolilor din judeţ aveau o instruire cu reprezentanţii MEdC pe probleme de calitate în învăţământ.

Două ore mai târziu, la sediul ISJ, conferenţiarul universitar Radu Ababei avea să declare că nu regretă nici un minut din perioada pe care a petrecut-o la cârma acestei instituţii.

„Dacă este, însă, să fac o comparaţie, sistemul de învăţământ preuniversitar este cu mult mai rigid decât cel universitar. Am de gând ca, după ce mă voi întoarce la catedra de la Universitatea Bacău să scriu un «Manual al tânărului absolvent» în care să ofer sfaturi tuturor celor care vor deveni profesori”, a anunţat Radu Ababei.

Fostul inspector şcolar general a încercat să explice şi de ce pleacă după numai un an şi jumătate de la cârma ISJ. „Nu am fost foarte ferm în anumite decizii şi cred că din cauza acestor ezitări nu am mai putut rămâne în această funcţie.

În plus, am primit asigurări că nu se va înscrie nimeni la acest concurs. Delegaţia de prelungire a detaşării pe post îmi venise, deja, de la minister, aşa că, în aceste condiţii, mai puteam rămâne în funcţie până anul viitor, la sfârşitul lunii august”, a mai continuat Radu Ababei fără să mai ofere şi alte explicaţii.

Autor : Elena SOLOMON, Amos News

Un comentariu la „De azi, conducere noua la ISJ Bacau

  • duminică, 24-09-06 la 14:16
    Permalink

    cate locuri sunt la politie pt analisti programatori pc si ce acte sunt nevoit sa aduc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.