Conducea fără permis și cu 0,87 mg/l alcoolemie

masina

La data de 04 aprilie a.c., în jurul orei 22.00, polițiști din cadrul Compartimentului de Ordine Publică Bacău au depistat un bărbat de 45 ani, din comuna Luizi-Călugăra în timp ce conducea un autovehicul pe drumul comunal din localitate.

Din verificări s-a stabilit că bărbatul aflat la volanul autoturismului în cauză, nu deţinea permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

De asemenea, conducătorul auto a fost testat cu aparatul etilotest care a indicat valoarea de 0,87 mg/l alcool pur în aerul expirat și i-au fost recoltate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

Totodată, în autoturism a fost identificat utilizatorul acestuia, un bărbat de 41 ani, care, deşi cunoştea situaţia dreptului de a conduce al bărbatului de 45 ani, i-a încredinţat acestuia autoturismul pentru a-l conduce pe drumurile publice.

În cauză polițiștii au întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducere a unui vehicul pe drumurile publice sub influența băuturilor alcoolice, conducerea unui vehicul fără permis de conducere şi încredinţarea unui vehicul către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.