CONCURSUL JUDEŢEAN “MĂŞTI” ediţia a XII-a 2016

vernisaj
Expoziţia de măşti tradiţionale este un eveniment special şi original în cadrul sărbătorile de iarnă organizate de Colegiul Naţional de Artă “George Apostu”. Ajuns la a XII-a ediţie Concursul judeţean „Măşti” reuşeste să impresioneze atât prin numarul mare de de elevi participanţi cât şi prin fantezia, orinalitatea şi diversitatea tehnicilor abordate, reuşind astfel să adauge noi interpretări artistice.

Doamna profesor Adriana Busuioc, director al Colegiului Naţional de Artă “George Apostu” a felicitat elevii pentru munca depusă şi a remarcat faptul că măştile expuse constituie atmosfera de iarnă, aceea când răsună colindele şi totodată ele fac cunoscute obiceiurile din strămoşi ale ţăranului român.

Expoziţia de fată este este de fapt un spaţiu care elevii nu si-au demonstrat doar abilităţile, fantezia şi gustul estetic, ci şi dorinţa de a transmite mai departe tradiţii care există dar uneori nu sunt destul de apreciate.

Preşedintele juriului profesor Bianca Rotaru a remarcat că acest concurs de măşti, aflat între tradiţie şi modernitate, expune lucrări la care elevii au folosit atât materiale tradiţionale cât şi moderne, reuşeste să pună în valoare creativitatea şi expresivitatea în obţinerea unei calităţi artistice deosebite a exponatelor.

Organizator al proiectului:
Colegiul Naţional de Artă „George Apostu” Bacău – profesori coordonatori: Andrieş Katy, Burlacu Ioan, Geliman Iuliana, Lăzureanu Ioan, Lăzureanu Ionela, Marciuc Ovidiu, Popa Mariana, Rotaru Bianca, Zărnescu Gheorghe.

afis-masti2016

La acest concurs au răspuns invitaţiei urmatoarele şcoli şi licee din judeţul Bacău:

Colegiul Naţional Pedagogic “Ştefan Cel Mare” Bacău – prof. Cărare Nicoleta
Liceul cu Program Sportiv Bacău – prof. Bersan Ana Maria
Şcoala Gimnazială Nr.10, Bacău – prof. Ciuche Emil
Şcoala Gimnazială „Miron Costin” Bacău – prof. Ciuche Emil
Şcoala Gimnazială „Al .I. Cuza” Bacău – prof. Altiparmac Anca
Scoala Gimnazială „Mihai Drăgan” Bacău – prof. Lungu Loreana
Şcoala Gimnazială “Octavian Voicu”, Bacău – prof. Teleagă Loredana
Şcoala Gimnazială Specială ”M. Montessori” Bacău – prof. Gavrilă Cerasela
Şcoala Gimnazială ”Gh. Avramescu” Bacău – prof. Gavrilă Costel
Şcoala Gimnazială „Ion Creangă”, Gîrleni – prof. Ciupercă Corneliu
Şcoala Gimnazială Nr.1, Frumoasa, Com. Balcani – prof. Ciciu Cătălin
Şcoala Gimnazială Schitu Frumoasa, Com. Balcani – prof. Ciciu Cătălin
Şcoala Gimnazială Nr.1, Balcani – prof. Ciciu Cătălin

masti

Expoziţia de anul acesta cuprinde un număr de 200 de măşti executate de elevii claselor V – XII din 14 instituţii de învăţământ din judeţul Bacău. Elevii au fost răsplaţii pentru munca lor cu premii. Comisia se jurizare a concursului a fost formată din profesorii colegiului nostru şi profesori din şcolile partenere la proiect.

Lucrările elevilor paticipanţi pot fi vizionate la Galeria de artă a Colegiului Naţional de Artă „George Apostu” Bacău în perioada 20 decembrie 2016 – 20 ianuarie 2017.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.