Concert Nicu Alifantis, pe 30 noiembrie la Bacău


Nicu Alifantis revine în Bacău cu un concert, vineri 30 noiembrie, începând cu orele 19, în sala de concerte a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău. Artistul vine in orașul nostru însoțit de invitații săi, Virgil Popescu (dirijor, orchestrator) si Razvan Mirica (chitara), membri ai echipei de la emisiunea „Garantat 100%”. O surpriză pregatita publicului este prezenta orchestrei de camera a Filarmonicii „Mihail Jora”, care va acompania piesele mai noi dar si pe cele consacrate, interpretate de Nicu Alifantis.

Nicu Alifantis impresionează prin varietatea trăilor pe care le stârneşte în rândul publicului, spectatorii considerând adesea că: “fiecare concert al trubadurului este un carusel al emoţiilor, zâmbetelor şi romantismului.”

În decursul unei cariere de aproape 40 de ani (se împlinesc în 2013), Nicu Alifantis a lansat 24 de albume individuale, e prezent pe alte 28 de compilații discografice, a compus muzica pentru 114 reprezentaţii teatrale şi a susţinut mai mult de 4500 de concerte.

Noul album marca Nicu Alifantis, a cărui lansare va avea loc în ianuarie 2013, se va chema “Mozaic” și e o provocare ca de altfel toate celelalte materiale discografice ale artistului. O poveste de dragoste spusă în diferite feluri, ritmuri, graiuri, aidoma unui mozaic. Cezar Baltag, Ion Horea, Maria Mirtiotisa, Luís de Camões, Dinu Olărasu, Laurențiu Ulici, Nina Cassian, Ion Nicolescu, Mihai Eminescu, Nichita Stănescu, George Topârceanu, sunt poeții ce vor fi cântați. Un amagam de ritmuri și stiluri muzicale, de instrumente clasice și exotice, de sonorități neașteptate, toate se vor împrăștia asupra noastră și ne vor învălui aidoma unei îmbrățișări deosebit de tandre.


Mă simt dator să argumentez într-un fel existența acestui concert. Nu pentru a mă justifica, ci pur și simplu pentru a încerca să găsesc câteva argumente, atât pentru voi, cât și pentru mine însumi. Cel mai probabil e nevoia unui nou experiment. Nimic nu-i mai incitant decât să mai dai un examen cu tine însuți dar mai ales cu cei din jur.
Este, dacă vreți, un exercițiu al spiritului, extrem de necesar, cred eu, pentru un artist.
Formula pe care o propun nu-i nici genială, nici inedită, nici nemaipomenită sau nemaiîntaâlnită, pentru că mai toate s-au făcut, nimic nu-i nou sub soare. Din acest motiv, m-am gândit să reiau Simphonicu, după aproape 10 ani. Nu vă ascund că îmi și este foarte drag.
Voi fi sincer cu voi și vă voi cânta din inimă, cu credință și iubire, cu respect și mulțumire, pentru că vouă vă datorez existența mea artistică.

Nicu Alifantis

Vino să asculți povestea unei vieți, o viață de poveste. Nicu Alifantis!
Vineri, 30 noiembrie, orele 19,00 în sala de concerte a Filarmonicii “Mihail Jora” din Bacău
Un concert ce nu trebuie ratat!.

Parteneri media : TVR Iasi, Radio Romania Iasi, Magic FM, 1TV Bacau, Ziarul de Bacau, BestMusic.ro, Port.ro, Bacaul.ro, Impuls TV, Sapte Seri

Biletele s-au pus în vânzare la Sala Ateneu, telefon 0234 546030

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.