Finantarea Colocviilor revistei „Ateneu”, neglijata de autoritati

Cea mai bine cotata intilnire culturala bacauana, „Colocviile revistei «Ateneu»” va fi, si in acest an, incarcata de suprize. Una dintre acestea este legata de fondurile mici primite de la autoritatile judetene, care au obligat conducerea publicatiei sa caute oameni cu dare de mina interesati de fenomenul artistic local.

„Premiile revistei «Ateneu» pe 2006 stau sub implinirea a 125 de ani de la nasterea lui Bacovia. Pentru aceasta manifestare ni s-au alocat de la Consiliul Judetean 40 milioane de lei. O parte din fondurile necesare speram sa vina prin intermediul sponsorilor si din veniturile proprii”, a afirmat Carmen Mihalache, redactor-sef al revistei „Ateneu”.

Spre deosebire de alti ani, premiile vor fi acordate, de comun acord, de redactorii publicatiei culturale bacauane, fara a fi poftiti si alti invitati.

Chiar daca numele sonore vor lipsi din juriul acestui an, Carmen Mihalache a dat asigurari ca evenimentul va fi unul pe masura asteptarilor iubitorilor de literatura si poezie.

„Traditia se va pastra. Vor fi invitati din toata tara si din Republica Moldova, se vor lansa carti si vor fi stabilite intilniri cu tinerii din municipiu”, a precizat redactorul-sef al publicatiei.

In acest an, Colocviile revistei „Ateneu” vor avea loc in perioada de 4-5 octombrie, in cadrul Zilelor Bacaului. Unul dintre argumentele pentru care intilnirea a fost programata in aceste zile este legat tot de fonduri. „Ni s-a promis si sprijinul Consiliului Local, pentru organizarea manifestarii”, a explicat Carmen Mihalache.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.