Cit de nocive sunt becurile ecologice? Cipul ecologic?

Cu patruzeci de ani in urma invatam la cursurile pentru electricieni, faptul ca utilizind becuri cu neon, ne supuneam creerul la bombardarea cu flashuri luminoase de 50 de ori pe secunda. Pentru a micsora negativitatea acestor becuri se propunea utilizarea a trei becuri, montate pe faze diferite, astfel ca flesurile, fiind mai dese, sa afecteze mai putin vazul si creerul. Pe atunci becurile cu gaze rare nu erau recomandate!

In prezent, prin lege, toti oamenii vor trebui sa isi monteze doar becuri cu gaze rare. Becurile cu incandescenta, poseda un efect de tip histerezis ce mentine constanta emisia de lumina, care seamana foarte mult ce emisia spectrului solar. Becurile cu descarcare in gaze se sting si se aprind in Europa de 50 de ori pe secunda, si in SUA de 60 de ori pe secunda. Aceasta in functie de frecventa curentului alternativ din reteaua electrica. Efectul histerezis este minim in becurile cu gaze, emisiile si opririle fiind instantanee. conform efectului fotoelectric.

In numele economiei de curent, a incalzirii mediului, dar mai ales al profiturilor marilor companii ce produc noile tipuri de becuri, asa zis ecologiste, suntem supusi zilnic la un mediu anormal, in care oscilatiile optice produc la nivelul ochiului si creerului numeroase stari anormale de natura fizica si chimica, oboseala, stres…

In plus odata plantate aceste becuri, putem fi supusi prin control al frecventelor din retea, la manipulare prin cimp electromagnetic optic, ceva similar cu imaginile implantate in transmisiile Tv, una la cca. 24 imagini. Emisiile controlate sunt de tip morse, optice si pot fi utilizate pentru a crea stari de stres, oboseala manipulare…

Cum putem fi manipulati prin intermediul becurilor ecologice?

Simplu: in fata unei vitrine cu un anumit produs se afla un bec ecologic ce emite pe o anume frecventa impulsuri optice. De cite ori va apropiati de acea vitrina, creerul va reactiona la acel produs si la acea frecventa emisa prin flashuri, de catre bec.

Cind compania va dori sa faca vinzare la acel produs, va fi suficient pentru a emite in reteaua de curent alternativ segmentul de frecventa al becului din fata vitrinei. Astfel populatii intregi vor fi manipulate in subliminal, devenind clienti siguri pentru diferite interese straine lor.

Astfel teoria guvernarii mondiale isi gaseste si in cazul becurilor ecologice argumentul ascuns. Ecologia este ades folosita pentru a ne forta sa utilizam tehnici si tehnologii prin care sa fim manipulati. Becul ecologic, cu descarcare in gaze, este cel mai bun cip de manipulare in mase!

Indicatia la nivel european ca toti cetatenii sa treaca pe utilizarea becurilor ecologice, seamana mai degraba cu implantarea cipurilor, de natura optica. Nimeni nu vorbeste de nocivitatea lor, nimeni nu vorbeste de faptul ca aceste becuri pot fi utilizate in scopuri ascunse.

Ginditiva ca si oscilatiile din retea pot fi similare oscilatiilor din telefonie. Firmele, guvernele, vor inchiria frecvente si secvente de frecvente, care emise in reteaua electrica va conduce la manipularea unei intregi planete prin emisiile becurilor asa zis ecologice.

Gheorghe Parascan

De cind ma stiu am incercat sa fac ceva pentru Bacau si Bacauani! Din nefericire peste 99 la suta din reusite au fost pe un fond de ignoranta a autoritatilor locale. Desi am luat numeroase premii in inventica, cercetare stiintifica si arta, avind expozitii in Statele Unite, reprezentind Romania si Israelul, la manifestarile dedicate Holocaustului, la Chicago si Washington, autoritatile bacauane, nu numai ca nu m-au sprijinit in nici un demers creator, dar nici macar nu imi permite sa particip la expozitiile de grup, sau individuale din Galeriile de arta locale! Ca si mine sunt multi bacauani, aruncati la cosul istoriei de niste autoritati ignorante si straine de visele si putintele bacauanilor.

4 comentarii la „Cit de nocive sunt becurile ecologice? Cipul ecologic?

 • marți, 26-01-10 la 16:41
  Permalink

  Ce spune dn Prascan este valabil pentru tuburile fluorescente obisnuite .CFL-urile ( compact fluorescent Lamp) in soclu au o electronica de comnada a tubului .Intii se redreseaza 230v CA si apoi se alimenteza un montaj oscilator ce alimenteaza un mic transformator pe ferita ce alimenteaza tubul fluorescent .Pentru a se obtine un volum mic frecventa pe care se lucreaza este de 40mii de Herti si nu 50 hz .
  Cum ar putea fi comandate aceste CFL-uri ( desi stiu ceva electronica ) nu-mi inchipui si cred ca nici nu merita
  Este muuult mai simplu sa modulezi frecventa de emisie a telefonului mobil ( pe care toti al avem linga noi) sa zicem cu 10hz care este frecventa de relaxare a creerului …….
  Asa ca chestia cu CFL-urile cade .S-ar putea pune problema emisiei in 40Khz dar oricum noi traimi intr-o mare de unde electromagnetice

  Răspunde
 • miercuri, 27-01-10 la 11:01
  Permalink

  Ati vorbit de socluri, ori citi oameni au in locuinte astfel de socluri. Ati vorbit de redresarea curentului alternativ, ori aceasta redresare nu este perfecta. Ramine problema emisiilor in socuri de radiatii cu efectinstantaneu, efectul fotoelectric. Supraoscilatia nu face decit sa creasca sansele intrarii in rezonanta cu structuri celulare diverse!
  Oricum orice variatie electromagnetica nu face decit sa ne mentina in medii fluctuante si rezonante periculoase!
  Astfel ca nu avem nimic de cistigat prin folosirea oricarui bec ce foloseste alternanta de curent, chiar la zeci de mii de Hz. Cu cit alternanta este mai mare cu atit se intra in rezonanta mai usor cu structurile celulelor vii, rezultatul fiind cancerul, deruta organismelor, hranirea virusurilor cu energie electromagnetica…

  Răspunde
 • miercuri, 03-02-10 la 2:35
  Permalink

  Am vazut ca au aparut becuri cu leduri. Ex: faimosul Pharox, care lumineaza ca un bec de 60 W si consuma doar 6 W. Ce parere aveti de ele? Au efecte negative asupra organismului? Defapt cum functioneaza un led, este vorba tot de o descarcare in gaz? Astept raspunsul dumneavoastra.

  P.S. Despre becurile economice m-am convins pe pielea mea ca nu sunt chiar atat de bune pt sanatate. Intotdeauna cand erau aprinse in camera aveam stari de somnolenta si dureri de cap, (chiar multa vreme m-am intrebat de la ce ar putea sa fie.) iar la putin timp dupa aceea a treb sa apelez la ochelari, deci cauzeaza si probleme oculare. (am putea spune ca nu sunt chiar asa de economice, ajungi la cheltuieli mult mai mari avand in vedere ca sanatatea nu se mentine cu bani putini)

  Răspunde
 • sâmbătă, 06-02-10 la 12:55
  Permalink

  Desi sunt un fervent sustinator al teoriei conspiratiei, de data asta nu prea as fi de parerea asta. E adevarat ceea ce spune intr-o oarecare masura, cu pulsatia care poate fi variata, dar articolul e plin de inexactitati. In primul rand …becul ecologic autentic de calitate (cel cu lumina calda, nu rece), nu imitatiile ieftine chinezesti, pulseaza de 100 de ori pe secunda intrucat la asta folosesc un circuit electronic care dubleaza (sumeaza) frecventa pulsatorie a curentului prin asa zisul principiul electronic ,,redreseaza si insumeaza” folosit si-n televiziunea analogica clasica de inalta rezolutie (la inceputul anilor ’90 celebrul 100 de Hz care se consacrase inainte de plasme si LCD-uri), ceea ce ii confera o mai mare stabilitate in ciclul de viata si e mult mai putin obositor.
  Pe urma…creierul omenesc e prea putin sensibil la frecventele de cadre intre 50 si 100. Televiziunea de pilda: in mare majoritate a tarilor transmite cu 24 de cadre pe secunda (24 Frames Per Sec), in altele cu 26 si doar in Japonia cu 30. De aceea televiziunea si cinematografia au consacrat treptat sistemul cu minim 24 de cadre ptr ca este frecventa minima la care creierul percepe senzatia de miscare prin vizualizarea unor fotograme fixe rulate rapid. Mai mult e risipa de energie si creste costurile, mai putin e obositor si da perceptia aceea de miscare ca in anii ’20.
  Cred ca de data asta se exagereaza. Daca in cazul unui bec economic ai incerca sa cobori frecventa la circa 24 de Hz sau sa variezi ritmul intre 24 – 30, becul s-ar stinge sau ar palpai ca in cazul tuburilor de neon epuizate. Deci nu prea ai cum sa generezi manipulare astfel si sa si pastrezi functia de iluminare. Pe urma reactanta (inertia filamentelor, caci are 2) becului care are totusi filament ca si neonul e prea mare ca sa te joci tu cu frecventa astfel. Un bec ramanand totusi un bec, adica un dispozitiv ce se bazeaza efectiv pe efectul termic cumulativ al filamentului. Incepi sa te joci coborand inevitabil frecventa (ca sa ajungi la spectrul la care imaginea are influenta asupra creierului uman) si caldura filamentului scade, deci becul ori se stinge ori pulseaza neplacut, dar si extrem de vizibil. Sa fim seriosi…nu prea merge varianta asta. judecand asa, nicio inventie nu-si mai gaseste rol decat in manipularea maselor. Eu am ceva experienta din perioada in care invatam electronica alaturi de tatal meu la sfarsitul anilor ’70 si cand tuburile electronice (lampile) inca mai echipau unele TV si radio-uri, ioar acolo functionarea lor se baza efectiv poe modularea electronica in ritmuri diverse, dar asupra filamentelor, stiu clar ca nu prea ai cum sa te joci. Pe urma creierul nu e asa de sensibil la variatii decat in limite destul de brute. Nu exclud vreo noua tehnologie manipulativa, dar e putin probabila intrucat ar costa enorm si ar viza lungimea de unda a culorii luminii nu intensitatea luminozitatii, dar ochiul percepe rpd schimbarea spectrului luminos si culoarea. As concluziona: ,,nu exclud total, dar oricum putin probabil.

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.