Circulaţie în condiţii de iarnă pe mai multe drumuri judeţene din Bacău

Urmare a ninsorilor abundente din ultimele ore, în judeţul Bacău, nu sunt drumuri blocate, însă a fost îngreunată circulaţia pe următoarele drumuri judeţene:

–          DJ 252 între localităţile Bibireşti – Buhoci;

–          DJ 252 C între localităţile Corbasca – Gherdana;

–          DJ 243 B între localităţile Parincea – Năstăseni – Poieni;

–          DJ 241 F între localităţile Lehancea – Giurgiuana;

–          DJ 252 B între localităţile Viforeni – Bărtăşeşti.

Circulaţia a fost întreruptă, punctual, pentru scurt timp, pe tronsoane de drum judeţean în zona Traian, Lipova şi Corbasca, unde s-a intervenit operativ cu utilaje ale Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă.

Pe drumul naţional DN 2, spre Vaslui, a fost trimisă o autospecială cu răspânditor şi lamă pentru a interveni în deblocarea unei porţiuni aflate pe raza judeţului Vaslui la graniţa cu judeţul Bacău, în dreptul localităţii Dragomireşti.

Nu au fost situaţii de persoane izolate sau blocate în trafic, în zonele afectate intervenindu-se cu echipaje ce au preluat cetăţenii aflaţi în trafic, până la degajarea drumurilor.

Potrivit prognozelor meteo actualizate, în judeţul Bacău, ninsorile vor înceta în jurul orei 24.00, în această noapte, în zona spre Roman şi Vaslui urmând a se mai înregistra vânt de intensitate medie, ce va scădea dimineaţă până la viteza de 7m/s. Ninsoarea se va opri în următoarele 2 zile şi 2 nopţi, când se vor înregistra temperaturi foarte scăzute, până la -18°C, chiar -20° C.

În aceste condiţii nefavorabile, prefectul Claudiu-Octavian Şerban a dispus restricţionarea circulaţiei pentru maşini de tonaj greu, pe drumul către Roman, până se vor debloca drumurile spre Suceava şi Iaşi, în puncte de pe raza judeţelor respective. Astfel, toate maşinile de peste 7,5 tone ce vin în această noapte dinspre Bucureşti şi merg spre Roman vor rămâne în Bacău până joi dimineaţă.

De asemenea, în această noapte se va acţiona cu toate utilajele Direcţiei Regionale Drumuri şi Poduri Iaşi – Secţia Bacău, Serviciului Public Judeţean de Drumuri Bacău şi ale Comitetelor locale pentru situaţii de urgenţă pe toate drumurile din judeţ pentru degajarea zăpezii, în special pe tronsoanele de drum mai afectate, spre Roman şi Vaslui.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.