Circulația se desfășoară în condiții de iarnă în județ

În judeţul Bacău  a mai nins pe arii restrânse în cursul nopţii,  s-au  semnalat  intensificări ale vântului pe arii extinse cu viteze până la 60 km/h, iar temperaturile minime înregistrate dimineaţa s-au menţinut în jurul valorilor de minus 13 – 16  grade Celsius.

Pe drumurile  naţionale din judeţ se circulă pe un carosabil în mare majoritate curat, cu excepţia unor tronsoane pe care datorită vântului din timpul nopţii zăpada a fost transportată pe carosabil şi pe aceste porţiuni se circulă pe un strat de zăpadă bătătorită de 1-2 cm. La această oră sunt sectoare  de drum naţionale  uşor afectate:

– DN2 Orbeni-Valea Seacă- Sascut

– DN 11 A Cornăţel – Urecheşti

– DN 11 Bacău – Luizi Călugăra

– DN 2 Hârleşti –Onişcani-Filipeşti

– DN 2F Secuieni-Balusa

Se acţionează în prezent cu 20 răspânditoare cu lamă, în special pe tronsoanele menţionate, pentru menţinerea unor condiţii de trafic corespunzător.

Drumul DN 11A Adjud-Podu Turcului – Bârlad s-a deschis dar se circulă în condiţii de iarnă.

Pe toate drumurile judeţene se circulă în condiţii de iarnă pe un carosabil cu zăpadă bătătorită.

Circulaţia este întreruptă  datorită vantului şi spulberării zăpezii din ultimele ore pe DJ 119A Urecheşti- Conteşti şi DJ 243B Parincea-Vultureni – Stănişeşti.

Datorită spulberării zăpezii din ultimele ore, circulaţia este îngreunată şi se circulă în general anevoios şi uneori pe un singur fir pe următoarele drumuri judeţene:

–    DJ 252 Soci – Găiceana – Ocheni,

–          DJ 207F Bereşti Bistriţa – Pădureni

–          DJ 243 B  Parincea – Năstăşeni – Vultureni – Stănişeşti

–          DJ 119 A Conteşti – Sascut

–          DJ 252 F Ungureni -Viforeni – Bărtăşeşti

–          DJ 156 Buhuşi- Runc

–          DJ 119 A Sascut – Bereşti

Se acţionează în continuare, în special în zonele de risc la înzăpezire care sunt menţionate mai sus, cu 13 auto cu răspânditor şi lamă, 4 încărcătoare frontale, 5 autogredere, 2 freze şi 3 buldozere –  pentru lărgirea drumurilor,  îndepărtarea zăpezii adusă de vânt pe carosabil şi împrăştierea de material antiderapant.

Deşi condiţiile de iarnă nu sunt favorabile, nu au fost evenimente rutiere deosebite.

În perioada următoare, vremea va fi deosebit de rece, geroasă, mai ales noaptea şi dimineaţa. Cerul va fi mai mult noros. Izolat, în cursul zilei va ninge slab. Vântul va sufla slab la moderat. Local se va semnala ceaţă, asociată cu depunere de chiciură. Temperaturile vor fi între -9°C şi -12°C, în noaptea de 22 spre 23 decembrie ajungând la valori de -15° C.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.