CET Bacau scumpeste gigacaloria

Tarifele practicate de CET Bacau pentru agentul termic furnizat populatiei vor fi cu peste 20 la suta mai mari dupa ce Autoritatea Nationala pentru Reglementari in domeniul energiei a aprobat solicitarea societatii.

Consiliul local a a aprobat la finele lunii februarie cresterea tarifelor pentru agentul termnic furnizat de CET Bacau, care solicitase acest lucru inca de la inceputul acestui an. Noul pret al gigacaloriei va fi de 210,38 RON fara TVA fata de 173,82 RON.

“Scumpirea este un lucru normal”, spune Primaria

Ionuţ Tomescu, purtatorul de cuvant al Primariei Bacau, considera ca era normal ca preţul energiei termice sa suporte modificari. “Tinand cont de faptul ca ponderea gazului metan reprezinta 70% din producerea apei calde, era normal ca sa se stabileasca noi tarifari în raport cu pretul gazelor naturale de pe piata internationala” – spune Tomescu.

“Majorarea agentului termic livrat de CET Bacau, nu va fi resimţita direct de populaţia Bacaului. Diferenţele de preţ, vor fi acoperite din subvenţiile de la stat sau de la bugetul Consiliului local. Pentru a nu se ajunge la un eventual faliment al CET-ului din Bacau, acesta este nevoit sa-şi alinieze tarifele la preţurile de piaţa”.

Tomescu spune ca CET nu poate vinde in pierdere. El nu a putut preciza daca va avea loc o noua majorare a tarifelor in viitorul apropiat însa este posibil în cazul în care preţurile gazelor naturale din Romania se vor alinia la standardele Uniunii Europene, automat vor creste si costurile serviciilor interne.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.