Cerere proiect privind stimularea folosirii bicicletelor pe raza municipiului Bacău

Astăzi a fost depusă la primărie o nouă cerere. De data aceasta sunt luate în prim plan reglementări în ceea ce priveşte accesul şi circulaţia bicicliştilor si persoanelor cu role.

Subsemnatul Cristi Juverdeanu, domiciliat în Bacău, în prezent elev în clasa a XII-a la Colegiul Naţional Ferdinand I Bacău, înaintez prin prezenta cerere următoarele propuneri pentru a fi discutate în viitoarea şedinţă a Consiliului Local:
1. Accesul bicicletelor şi rolelor permis pe Insula de agrement şi în Parcul Cancicov. Astfel prezint următoarele reglementări:
– fiecare din cele două zone va avea o zi distinctă în care se va permite accesul
– cetăţenii vor fi informaţi prin presa locală de aceste două zile (alese de către consilieri) pentru a evita eventualele conflicte sau neînţelegeri.
– accesul bicicletelor şi rolelor nu va include accesul motorizatelor de orice fel.
– accesul bicicletelor şi rolelor se va face în paralel cu accesul cetăţenilor în acele două zile (nu va fi o zi destinată exclusiv acestor două categorii).
– un program privind aceste reglementări, precum şi sancţiuni în cazul încălcării legislaţiei în vigoare privind tulburarea liniştii publice sau manifestări de orice fel, care afectează ceilalţi cetăţeni, vor fi afişate la intrarea în cele două zone menţionate.
2. Elaborarea unui proiect privind instalarea parcărilor pentru biciclete la instituţiile publice şi şcoli. Aici propun următoarele reglementări:
– montarea de indicatoare în proximitatea insituţiilor de învăţământ care informează că este o zonă frecventată de biciclişti
– paznicul şcolii va asigura bicicletele numai pe parcursul orelor de curs
– fiecare elev-student-profesor îşi va asigura bicicleta cu încuietoare corespunzătoare şi unică pentru a evita eventualele conflicte şi confuzii
Prin aceste două puncte vă aduc la cunoştinţă următoarele beneficii şi scopuri:
– atragerea cetăţenilor către mijloacele de transport nemotorzate prin promovarea acestora
– atragerea cetăţenilor de toate vârstele către mişcare şi sport
– evitarea aglomeraţiei rutiere creată de elevii şi studenţii care preferă mersul cu maşina personală către instituţiile de învăţământ prin încurajarea lor către mijloacele nemotorizate.
– în timp – scoaterea Bacăului de pe harta celor mai poluate oraşe din România.
De asemenea, precizez că sunt conştient că este un proiect pretenţios însă necesar. Menţionez ca pentru primul punct al acestei cereri propun o perioadă de testare 3-4 luni.
În încheiere vă amintesc că în prezent în municipiul Bacău exista o singură pistă destinată bicicletelor în apropierea Insulei de Agrement şi că aceasta măsoară aproximativ 900m, iar uneori îşi fac apariţia câinii comunitari. Doresc să primesc răspunsul la adresa de e-mail: juv3_2011@yahoo.com sau la telefon: 07********. Mai precizez ca atat cererea cat si raspunsul vor fi publicate.

Nr. de inregistrare Primaria Bacau

One thought on “Cerere proiect privind stimularea folosirii bicicletelor pe raza municipiului Bacău

  • joi, 25-06-09 la 14:22
    Permalink

    buna intentie pacat ca primarul nu cred ca o ia in seama ar fii de treaba daca ar face asa ceva si poate si o banda pentru biciclisti orikum salut ideea ta ar mai fii o problema majora la noi biciclistii cea a cainilor vagabonzi eu cred ca ar trebuii luat exemplul vecinilor nostrii onesteni iau eutanasiat aleluia

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.