Se deschide Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău

Centru de Afaceri și Expoziții Bacău își va deschide porțile începând din această săptămână firmelor sau persoanelor fizice care doresc să închirieze spații în noua clădire. Consilierii locali au definitivat și aprobat deja tarifele pe care le vor achita cei care doresc să organizeze expoziții sau să închirieze una din cele cinci săli de conferințe amenajate în incinta Centrului de Afaceri.

Astfel, pentru a „pune mâna” pe un metru pătrat din cei 2.000 existenți în exteriorul centrului doritorii vor trebui să scoată din buzunar între 0,1 și 0,2 euro pe zi pe metru pătrat în timp ce, persoanele care doresc să închirieze spații în interiorul clădirii vor trebui să achite la casierie între 5 și 10 euro pe zi pe metru pătrat, sumă care nu include și contravaloarea utilităților.

Prețuri mari pentru buzunare mici

Prețurile nu sunt însă și pe placul conducerii Camerei de Comerț Bacău, unul dintre cei mai mari organizatori de târguri și expoziții din Bacău.

„Prețurile sunt exagerat de mari. Momentan, noi plătim pentru cinci zile de expoziție pentru un stand de 10 metri pătrați 1.200 de lei, preț în care sunt incluse utilitățile. Diferența este foarte mare. În aceste condiții nu cred că vom apela la serviciile Centrului de Afaceri și Expoziții”, a spus Mihai Tulbure, directorul Camerei de Comerț și Industrie Bacău.

Primăria motivează însă că prețurile respectă întocmai valorile trecute în planul depus în 2004 pentru obținerea finanțării PHARE.

„Prețurile reprezintă valoarea minimă trecută în analiza economică concepută astfel încât investiția să fie sustenabilă”, se arată în expunerea de motive semnată de primarul Romeo Stavarache.

Centrul de Afaceri și Expoziții a costat 13,5 milioane de euro, trei sferturi din acești bani fiind asigurați dintr-un grand Phare și din Fondul Național de Dezvoltare.

Centrul este dispus pe șase hectare de teren, are un incubator de afaceri cu 24 de module, un centru de afaceri și marketing și două pavilioane pentru expoziții.

Autor: Claudiu Banea
Sursa: Adevarul de Seara Bacau

Un comentariu la „Se deschide Centrul de Afaceri și Expoziții Bacău

  • marți, 15-03-11 la 12:58
    Permalink

    m-ar interesa un loc de munca la acest centru!! stie cineva unde se depun cv urile? multumesc

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.