Ce caracteristici trebuie să aibă un pat destinat persoanelor în vârstă

Toate activităţile pe care o persoană le face într-o zi depind foarte mult de calitatea somnului. Deşi în mod eronat se poate considera că organismul doarme în timpul somnului, acesta lucrează, de fapt, sprijinind astfel funcţionarea optimă a creierului şi o sănătate fizică bună. În acest moment este o certitudine că somnul nu este o stare pasivă, o stare în care să se sisteze toate activităţile mentale şi fizice, pentru că şi în timpul acestuia se înregistrează activităţi mentale şi fizice complexe şi variate.

Ori dacă somnul este, în fond, un proces fiziologic esenţial pentru o stare bună a organismului tânăr sau vârstnic, deopotrivă, este simplu de înţeles că oamenii, la modul general, trebuie să ia toate măsurile pentru a dormi bine. Elementul esenţial – materializat într-o condiţie pentru un somn de calitate – este patul. Alegerea unui pat bun este, aşadar, un obiectiv de bifat de către oricine. Deşi se poate crede că este o misiune simplă, lucrurile nu stau chiar aşa.

Oferta de paturi de pe piaţa de profil este foarte generoasă, aceasta incluzând de la paturi rabatabile, la cele mai sofisticate modele de paturi fixe. Dacă în momentul în care alege un pat un tânăr va fi tentat să ţină cont mai mult de aspectul său, un vârstnic va pune un mai mare accent pe calitate, îndreptându-şi atenţia chiar şi către paturi medicale dacă este cazul.

Cele mai importante criterii de selecţie în cazul achiziţiei unui pat medical pentru vârstnici

Pentru a veni în ajutorul vârstnicilor care îşi doresc un pat medical, Rame-Pat.ro listează cele mai importante caracteristici pe care acesta trebuie să le bifeze:

Să fie lucrat astfel încât să asigure o rezistenţă sporită

Având în vedere că pe un astfel de pat pot să doarmă persoane cu caracteristici corporale diverse, este potrivit să se aleagă modele robuste, solide, precum somierele din ţeavă pătrată care să nu permită curbarea, indiferent de greutatea utilizatorului. În aceeaşi idee, dacă se doreşte un pat care se rabatează, trebuie să se aibă în vedere mecanisme pentru pat rabatabil rezistente

Să asigure condiţii pentru confort

În mod cert, când într-o discuţie în care subiectul confortul în timpul somnului, salteaua este elementul central. Pentru că aici se face referire la alegerea unui pat medical pentru vârstnici, foarte potrivită ar putea fi o saltea medicală cu spumă cu memory şi gel aquagel Air-Fresh, care poate să contribuie la un somn sănătos! 

Să aibă un design plăcut

Chiar dacă vârstnicii pun în primul rând accentual pe confort, nu înseamnă că nu este important. Bineînţeles că patul trebuie să aibă un aspect plăcut şi să se încadreze potrivit în dormitorul în care va fi aşezat. Bifând şi această condiţie, utilizatorul sau nu doar că se va bucura de un somn de calitate, dar se va bucura şi de confort psihic pentru că va dormi pe un pat pe placul sau inclusive în ceea ce priveşte aspectul.

În concluzie, patul, element central al oricărui dormitor, necesită să fie ales cu atenţie şi să întrunească condiţii care să îl plaseze în categoria “paturi bune”, contribuind esenţial la calitatea generală a vieţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.