Carom Onesti: Ultimele zvarcoliri

“Mai intai, reprezentantii Ministerului de Finante ne-au dat de inteles ca ne putem inchiria instalatiile catre o alta societate si, in felul acesta, ne-am fi asigurat locurile de munca – ne-a declarat unul dintre participantii la greva spontana de saptamana trecuta. Insa cand am gasit aceasta societate, respectiv SC UTON SA, guvernantii au refuzat sa elibereze certificatul de antrepozit fiscal, propunandu-ne o alta varianta: sa gasim o firma care sa proceseze direct la noi, fara intermediar si fara inchiriere. In acest caz, tocmai Carom are nevoie de certificatul de antrepozit, iar guvernantii refuza sa ni-l dea. E clar ca suntem dusi cu presul”.

Pentru cei peste 1.500 de salariati de la SC CAROM SA Onesti a devenit din ce in ce mai limpede ca actualilor guvernanti nu le pasa nici de soarta combinatului onestean, nici de viitorul angajatilor si familiilor acestora.

Chiar daca aproape 300 de salariati au intrat in greva foamei, iar alte cateva sute au blocat saptamana trecuta drumul spre Adjud, oamenii tot nu sunt convinsi ca situatia lor se va rezolva.

Desi protestele spontane de miercuri si joi s-au indreptat impotriva Guvernului, angajatii de la Carom au lansat acuzatii si la adresa sindicatului, a conducerii societatii, a municipalitatii onestene, a autoritatilor judetene, a partidelor politice si asa mai departe.

Deznadajduiti de perspectiva pierderii locurilor de munca, salariatii de la Carom incearca sa gaseasca vinovatii pentru situatia lor si sa le ceara socoteala.

Actuala conducere a Sindicatului “Carom” nu a scapat nici ea de reprosurile protestatarilor, iar liderului sindical Vasilica Udrea i s-a cerut socoteala pentru lipsa de eficienta a demersurilor facute pana acum.

Udrea a sustinut ca situatia ar putea sa fie rezolvata in cursul acestei saptamani, cand la Bucuresti se va lua o decizie in cazul Carom. Vasilica Udrea a fost si el prezent printre protestatari, dar a tinut sa ne precizeze ca nu sindicatul a organizat manifestarea, iar revolta a fost spontana.

In urma evenimentelor de saptamana trecuta, au fost demisi si doi directori de la Carom, Traian Rosca si Gheorghe Iofcea.

Un comentariu la „Carom Onesti: Ultimele zvarcoliri

  • miercuri, 10-05-06 la 11:07
    Permalink

    Ce e cu bataia asta de joc?Cat ii lasam o adunatura de ratati care spuneau despre profesori ca sunt scursura sociatatii sa ne mai conduca?Oameni buni treziti-va!Atatea fabrici se inchid-noi chiar nu mai avem nevoie de nimic sau avem atat de multi bani incat sa ii lasam pe altii sa produca iar noi sa cumparam de la ei?Romanii nu mai stiu sa munceasca?

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.