Campanie pentru prevenirea violenței în școli: „Învață să ai încredere în tine!”

Fără titluÎn perioada  03 – 10 iunie 2013 are loc campania pentru prevenirea violenţei în unităţile de învăţământ „ÎNVAŢĂ SĂ AI GRIJĂ DE TINE !”.

Campania are ca scop informarea elevilor şi a cadrele didactice din municipiul Bacău şi din zonele adiacente acestuia, despre modalitățile  de prevenire a delincvenţei juvenile şi a victimizării minorilor.

Elevii participanți la activităţi au primit informaţii despre prevenirea delincvenței juvenile şi victimizării minorilor, măsuri de prevenire a tâlhăriilor şi furturilor, a dispariţiilor de minori şi traficului de persoane, măsuri de prevenire a violenţei şcolare, au fost prelucrate regulile de circulație rutieră şi consecinţele nerespectării lor.

Au fost analizate cazuri concrete cu victime şi/sau autori din rândul elevilor, modalităţi de descurajare a acelor persoane ori grupuri de persoane („găşti de cartier”) cu comportament deviant şi au fost distribuite pliante şi broşuri cu tematică specifică.

La sesiunile de informare au participat până în prezent 232 de elevi şi 30 cadre didactice din cadrul şcolilor Săuceşti, Siretu, Filipeşti, Cîrligi, Onişcani, Berești-Bistrița, Iteşti, Negri, Poiana, Roşiori, Lilieci, Hemeiuş Prăjeşti.

Campania, derulată de Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bacău urmăreşte prevenirea actelor şi faptelor antisociale, asigurarea unui climat de ordine şi siguranţă publică în unităţile  de învăţământ şi în zonele adiacente acestora  precum şi reducerea factorilor de risc care conduc la implicarea în fapte antisociale, victimizare,  marginalizare şi excludere socială.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.