Campanie de informare a liceenilor ce vor să se angajeze în sistemul penitenciar

Administraţia Naţională a Penitenciarelor va începe luni, 25 martie 2013, campania de informare şi recrutare pentru anul şcolar şi universitar 2013-2014. Aceasta se adresează tinerilor aflaţi în ultimii ani de liceu, interesați de o carieră profesională în cadrul sistemului penitenciar.

 

Informarea tinerilor liceeni se derulează la nivel naţional şi se va realiza de către angajaţii sistemului penitenciar din aparatul central şi unităţile subordonate, în perioada 25.03- 05.04.2013.

Șase ofiţeri şi subofiţeri ai Penitenciarului de Minori şi Tineri Bacău vor prezenta oferta educaţională în liceele şi colegiile naţionale din municipiul Bacău, după următorul calendar:

  • Luni, 25 martie, orele 10.00- Colegiul Tehnic de Comunicaţii „N:V: Karpen” Bacău
  • Marţi, 26 martie, orele 11.00- Colegiul Tehnic „Anghel Saligny” Bacău
  • Miercuri, 27 martie, orele 11.00- Colegiul Naţional Pedagogic „Ştefan cel Mare” Bacău
  • Vineri, 29 martie, orele 11.00- Colegiul Naţional „Mihai Eminescu” Bacău

Cursurile au loc la Academia Tehnică Militară Bucureşti, Academia Forţelor Terestre „Nicolae Bălcescu” Sibiu, Institutul de Medicină Militară, Şcoala Militară de Maiştri Militari şi Subofiţeri a Forţelor Terestre „Basarab I”, Piteşti, Academia Naţională de Informaţii ,,Mihai Viteazul”, Academia de Poliţie  „Alexandru Ioan Cuza” şi Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Târgu Ocna.

Cu această ocazie, tinerii  care doresc să îmbrăţişeze o carieră în domeniul administraţiei penitenciare, vor putea afla mai multe detalii despre condiţiile generale şi specifice care trebuie întrunite pentru a putea fi admişi în acest gen de instituţii, probele de examen şi bibliografia specifică. De asemenea, ei vor fi puşi în temă în ceea ce priveşte avantajele de care beneficiază pe parcursul anilor de şcolarizare, dar şi despre specificul muncii, despre oportunităţile de formare şi avansare profesională ca lucrători de penitenciare, despre conduita şi seriozitatea de care trebuie să dea dovadă în permanenţă un funcţionar public cu statut special, a declarat Cristina Cîrlan, purtător de cuvânt al Penitenciarului Bacău.

Bacau Online

Cele mai noi informatii din Bacau le gasiti pe Bacaul.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.