Calder A vrea sa plateasca datoriile RAFO

Compania austriaca din grupul Petrochemical Holdings, Calder A, a anuntat ca doreste sa plateasca datoriile rafinariei Rafo Onesti. Deja, compania a platit sapte milioane de euro catre Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS).

O alta varianta ar fi transformarea datoriilor de doua miliarde de lei noi in actiuni. In acest fel, statul roman ar primi 42 la suta din capitalul social al Rafo, iar Calder A ar avea 54 la suta.

Compania austriaca ar urma sa cumpere apoi actiunile de la statul roman. Aceste strategii nu reprezinta decat un nou episod din tentativa firmei austriece de a dobandi controlul oficial asupra rafinariei din Onesti.

Rafo a fost cumparata de grupul Tender, care a vandut-o companiei Balkan Petroleum. Aceasta a vandut cele 98,06 la suta din actiuni unor austrieci.

Calder A a cumparat 80 la suta din participatia Balkan Petroleum iar omul de afaceri Todor Batkov a cumparat restul de 20 la suta.

Fostul presedinte al AVAS, Razvan Orasanu, a refuzat insa sa autorizeze tranzactia, deoarece compania austriaca nu a raspuns unor intrebari legate de structura actionariatului ei.

Rafo are peste 2.500 de angajati si este oprita in acest moment din pricina lipsei de materii prime. Administratorul ei, presedintele companiei olandeze IVG Investment & Management, Andre Geems, a declarat ca obiectul sau este ca Rafo sa ajunga sa fie detinuta de un singur actionar.

Un comentariu la „Calder A vrea sa plateasca datoriile RAFO

  • sâmbătă, 02-12-06 la 21:55
    Permalink

    foarte bine,toate drumurile duc la Wien SUCCES

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.