Din 2007 calatorim in UE doar cu cartea de identitate

De la 1 ianuarie, romanii vor putea intra in 22 de state europene, doar cu buletinul. Decizia a fost anuntata, miercuri, de ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, dupa ce Guvernul a adoptat o ordonanta in acest sens.

Serviciul de Comunicare din Ministerul Administratiei si Internelor a explicat pentru HotNews.ro ca romanii nu vor fi obligati sa-si schimbe actualele carti de identitate, de la 1 ianuarie 2007.

Totusi, raman trei state care nu permit accesul romanilor pe baza cartii de identitate: Cehia, Cipru si Suedia.

„22 din cele 25 de state cetatenii romani pot intra doar cu cartea de identitate. Avem sanse, sa ajungem la o intelegere cu Suedia, dar discutiile vor continua. Sigur nu vom putea intra cu cartea de identitate in Cehia si Cipru”, a explicat Vasile Blaga.

Ministrul a precizat ca se poarta, in continuare discutii cu Suedia iar Cehia si Cipru care nu sunt de acord sa primeasca cetateni romani pentru ca buletinele romanesti nu au coduri de bare.

Important de precizat este ca nu se renunta total la pasapoarte, de la inceputul anului viitor. Fiecare cetatean roman care vrea sa intre in statele UE poate alege sa prezinte la granita fie pasaportul, fie buletinul.

Un comentariu la „Din 2007 calatorim in UE doar cu cartea de identitate

  • luni, 04-12-06 la 9:18
    Permalink

    Sicer,as vrea sa vad daca chiar este cum zice nea Blaga pentru ca sunt sigur pe mine cand zic ca romani tot timpul o sa intampine dificultati din partea autoritatilor straine la trecerea fronterelor se va gasi intotdeauna cate un motiv de catre autoritatile straine sa nu permita accesul romanilor pe teritoriile lor…………..cel putin aceasta este parerea mea ………. Si pot sa jur ca asa o sa si fie.

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.