Buhușean reținut în Bacău pentru înșelăciune

Un buhușean de 69 de ani, care a înșelat o femeie cu suma de 300 de lei, sub promisiunea că o va ajută să obțină de un ajutor financiar, a fost prins în flagrant de polițiști. Prejudiciul a fost recuperat în totalitate.

Polițiștii de investigații criminale au depistat în flagrant, la data de 23 iulie a.c., un bărbat de 69 de ani, care prin înșelăciune a deposedat o persoană de suma de 300 de lei.

Din cercetările efectuate de către polițiști a rezultat că la data de 23 iulie a.c., în jurul orei 11.00, partea vătămată, o femeie de 39 de ani din comuna Strugari, se afla împreună cu fiul ei de 18 ani în municipiul Bacău, pentru a se prezenta la comisia de examinare pentru stabilirea gradului de handicap al acestuia.

În această împrejurare a fost abordată de bărbatul de 69 de ani din Buhuși, care ar fi precizat că face parte din comisia de examinare și în această calitate o va ajuta să obţină de la stat un ajutor bănesc în valoare de 18 000 lei. Bănuitul i-a solicitat părții vătămate suma de 300 de lei pentru achitarea serviciilor oferite de un notar care urma să întocmească un documentația necesară. După ce a primit suma de bani, bărbatul a profitat de neatenția părții vătămate și a figit printre blocuri, moment în care a fost prins de polițiști.

Față de bărbatul de 69 de ani s-a luat măsura reținerii pentru o perioadă de 24 de ore, urmând a fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Bacău, cu propunere de arestare preventivă.

Notari din Bacau

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.