Biciclist accidentat pentru că nu a respectat regulile de circulaţie

În data de 19 decembrie , în jurul orei 17.30, polițiștii Serviciului Rutier au cercetat un accident rutier produs în localitatea Filipeşti, în urma căruia o persoană a fost rănită.

Din cercetarea efectuată la faţa locului a reieşit faptul că un bărbat de 51 de ani, din com. Filipeşti, în timp ce se deplasa cu bicicleta, pe DN 2-E 85, a efectuat manevra de viraj la stânga fără să se asigure şi a intrat în coliziune cu un autoturism condus regulamentar, de un bărbat de 36 de ani.

În urma accidentului, biciclistul a avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ambii conducători de vehicule au fost testaţi alcoolscopic, rezultatul fiind negativ pentru conducătorul auto şi 0,51 mg/l alcool pur în aerul expirat în cazul biciclistului şi li s-au recoltat mostre biologice de sânge în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

polițiștii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă.

polițiștii recomandă bicicliştilor ca înainte de a schimba direcţia de mers, mai ales spre stânga sau la depăşire, să se asigure temeinic – din faţă şi din spate – că nu se apropie niciun autovehicul, să circule cât mai aproape de marginea din dreapta a drumului, iar atunci când se deplasează în grup, numai în coloană câte unul. Să nu circule cu bicicleta sub influenţa băuturilor alcoolice! Să respecte semnificaţia indicatoarelor rutiere!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.