[P] Banca Transilvania lansează, pentru IMM-urile din România, Creditul Rapid fără garanţii materiale

Banca Transilvania vine pe piaţă cu Creditul Rapid fără garanţii materiale, destinat acoperirii nevoilor de capital generate de desfăşurarea activităţii sau pentru creşterea afacerii.

Robert C. Rekkers, Directorul General al Băncii Transilvania, declară: “In 2011 dăm tonul pieţei în ceea ce priveşte creditarea IMM-urilor, continuând astfel susţinerea clienţilor şi consolidarea portofoliului de credite. Creditul Rapid fără garanţii materiale, pe care îl lansăm azi, se acordă în timp scurt, nu necesită garanţii şi poate fi contractat pe un termen mediu, de până la 60 de luni. In plus, perioada generoasă de graţie permite răgazul suplimentar necesar relansării activităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, după conjunctura dificilă a ultimilor ani”.

Banca-transilvaniaCreditul Rapid fără garanţii materiale este destinat clienţilor IMM care au o cifră de afaceri de până la 4 milioane lei. Principalul beneficiu oferit de acest credit este dat de lipsa garanţiilor materiale. Astfel, accesul la fondurile necesare creşterii activităţii devine mult mai simplu. In plus, creditul poate fi accesat şi în varianta de garantare a sumei de către Fondului Naţional de Garantare a Creditelor pentru IMM-uri (FNGCIMM), ceea ce, de asemenea, nu înseamnă un efort din partea întreprinzătorului. Suma poate fi utilizată inclusiv pentru refinanţarea altor credite pe termen scurt sau mediu. Perioada de graţie, care poate fi de până la 12 luni, sporeşte atractivitatea creditului tocmai pentru că înseamnă, pentru client, efort minim de rambursare în primul an.

Valoarea maximă a creditului este de 60.000 de lei sau echivalentul în euro. Aceasta poate să ajungă până la 100.000 lei sau echivalentul în euro, în cazul în care clientul optează pentru constituirea garanţiei FNGCIMM pentru 80% din valoarea creditului. Dobânda aferentă Creditului Rapid fără garanţii materiale, acordat în lei, este de 12% p.a., respectiv de 11% p.a. în cazul în care se solicită garanţiile Fondului, iar pentru împrumutul în euro, dobânda este de 9,5% p.a., respectiv de 8,5% p.a.

Pentru a beneficia de Creditul Rapid fără garanţii materiale, o companie trebuie să înregistreze o perioadă minimă de activitate de 24 de luni, iar evoluţia cifrei de afaceri să fie pozitivă sau, dacă înregistrează scădere, aceasta să fie de maxim 25%.

In plus, este creditul care nu presupune comision de rambursare anticipată. Pot fi făcute rambursări anticipate parţiale sau totale, fără niciun efort suplimentar din partea întreprinzătorilor.

● IMM-urile româneşti lucrează cu Banca Oamenilor Intreprinzători
Ca bancă a oamenilor întreprinzători, BT are o linie de afaceri dedicată sectorului IMM, în portofoliul băncii fiind aproape 180.000 de firme mici şi mijlocii.

Banca Transilvania şi-a propus, cu prioritate pentru acest an, dezvoltarea platformei rapide de produse pentru IMM, pentru a susţine spiritul antreprenorial românesc şi, implicit, pentru a contribui la dezvoltarea afacerilor sănătoase şi la relansarea economiei. După etapa 2008 – 2010, când BT a lansat Platforma de soluţii anti-criză pentru IMM-uri, Banca Transilvania va veni, în acest an, cu produse şi parteneriate noi şi va acorda în continuare finanţări şi consultanţă, inclusiv pentru proiecte care vizează accesul la fondurile europene nerambursabile. Lansarea Creditului Rapid fără garanţii materiale este, prin urmare, un pas firesc pe care Banca Oamenilor Intreprinzători îl face, din nou, către firmele româneşti.

Banca Transilvania® se numără printre primele bănci din România, în funcţie de active. Misiunea sa, ca bancă privată cu capital majoritar românesc, este să sprijine mediul de afaceri prin produse şi servicii inovatoare. Activitatea BT este organizată pe patru linii principale de afaceri: persoane fizice, IMM, companii mari, respectiv Divizia pentru Medici. Banca Transilvania are peste 6.000 de angajaţi, o reţea formată din peste 500 de sedii şi 1,5 milioane de clienţi activi. BT este prima bancă din România care a fost cotată la Bursa de Valori Bucureşti, în 1997. Strategia sa este susţinută de acţionari puternici, precum: BERD – care deţine 15% din capitalul social, Bank of Cyprus şi IFC – Divizia de investiţii a Băncii Mondiale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.